Tykkään, en, tykkään – ja nuo on jo tosirakkautta! Kuva: Shutterstock
Tykkään, en, tykkään – ja nuo on jo tosirakkautta! Kuva: Shutterstock

SoShossa etsitään itselle unelmien täydellistä paria – kenkäparia.

Kolmen miehen porukka sai sunnuntaina julki kenkien Tinderiksi mainostamansa mobiilisovelluksen, jota on suunniteltu kolme vuotta. SoSho-niminen appsi näyttää Tinderiltä, mutta siellä arvostellaan suomalaisten suunnittelijoiden kenkiä. SoShon kautta kenkiä voi myös ostaa.

Tällä hetkellä SoShossa voi ihailla esimerkiksi suunnittelija Marita Huurinaisen Wave-kenkiä, mutta tulevaisuudessa mahdollisesti myös esimerkiksi Minna Parikoita. SoShon isä, 27-vuotias Turun kauppakorkeakoulusta valmistunut Teemu Kinos kertoo, että tarkoituksena on saada mukaan noin kymmenen suomalaista kenkäsuunnittelijaa ennen kuin pelillisen osto-ohjelman kanssa lähdetään ulkomaille.

– Haluamme tehdä suomalaisesta designista helposti lähestyttävää. SoShossa ihmiset selailevat kiinnostavia kenkiä ja koukuttuvat shoppailuun, Kinos sanoo.

Tältä SoShon-mobiilisovellus näyttää. Kivat kengät saavat vihreää sydäntä, rumat punaista ruksia – aivan kuin Tinderissä.

SoShossa tykätyistä kengistä jää talteen lista, jonka kautta niistä saa lisätietoa. Sovellusta käyttävät kaverukset voivat kysyä toistensa mielipiteitä tykkäämistään kengistä.

– Idea syntyi, kun kummitätini kysyi, voisinko luoda palvelun, jossa hän pääsee shoppailemaan ystäviensä kanssa. Tajusin, että verkko-ostaminen on hirveän yksinäistä puuhaa, Kinos selittää.

Kolmen miehen lisäksi mukana projektissa ovat myös Ullalaa-blogia kirjoittava Ulla ja The Wilde Thingsin Emma. Eivätkä kengät ole täysin vieras maailma Kinoksellekaan, joka tunnustautuu kalliiden italialaisten ja amerikkalaisten kenkien, loafereiden ja bootsien faniksi.

Voit tutustua SoShoon verkossa tai ladata sen iPhone-puhelimellesi AppStoressa. 

Lue myös:

Ostitko kalliit kengät? Näin saat ne säilymään kauniina

Neljä näppärää vinkkiä: näin pidät valkoiset kengät valkoisina

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.