Me Naiset
|
Jenni Junkala
Tykkään, en, tykkään – ja nuo on jo tosirakkautta! Kuva: Shutterstock
Tykkään, en, tykkään – ja nuo on jo tosirakkautta! Kuva: Shutterstock

SoShossa etsitään itselle unelmien täydellistä paria – kenkäparia.

Kolmen miehen porukka sai sunnuntaina julki kenkien Tinderiksi mainostamansa mobiilisovelluksen, jota on suunniteltu kolme vuotta. SoSho-niminen appsi näyttää Tinderiltä, mutta siellä arvostellaan suomalaisten suunnittelijoiden kenkiä. SoShon kautta kenkiä voi myös ostaa.

Tällä hetkellä SoShossa voi ihailla esimerkiksi suunnittelija Marita Huurinaisen Wave-kenkiä, mutta tulevaisuudessa mahdollisesti myös esimerkiksi Minna Parikoita. SoShon isä, 27-vuotias Turun kauppakorkeakoulusta valmistunut Teemu Kinos kertoo, että tarkoituksena on saada mukaan noin kymmenen suomalaista kenkäsuunnittelijaa ennen kuin pelillisen osto-ohjelman kanssa lähdetään ulkomaille.

– Haluamme tehdä suomalaisesta designista helposti lähestyttävää. SoShossa ihmiset selailevat kiinnostavia kenkiä ja koukuttuvat shoppailuun, Kinos sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tältä SoShon-mobiilisovellus näyttää. Kivat kengät saavat vihreää sydäntä, rumat punaista ruksia – aivan kuin Tinderissä.

SoShossa tykätyistä kengistä jää talteen lista, jonka kautta niistä saa lisätietoa. Sovellusta käyttävät kaverukset voivat kysyä toistensa mielipiteitä tykkäämistään kengistä.

– Idea syntyi, kun kummitätini kysyi, voisinko luoda palvelun, jossa hän pääsee shoppailemaan ystäviensä kanssa. Tajusin, että verkko-ostaminen on hirveän yksinäistä puuhaa, Kinos selittää.

Kolmen miehen lisäksi mukana projektissa ovat myös Ullalaa-blogia kirjoittava Ulla ja The Wilde Thingsin Emma. Eivätkä kengät ole täysin vieras maailma Kinoksellekaan, joka tunnustautuu kalliiden italialaisten ja amerikkalaisten kenkien, loafereiden ja bootsien faniksi.

Voit tutustua SoShoon verkossa tai ladata sen iPhone-puhelimellesi AppStoressa. 

Lue myös:

Ostitko kalliit kengät? Näin saat ne säilymään kauniina

Neljä näppärää vinkkiä: näin pidät valkoiset kengät valkoisina

Sisältö jatkuu mainoksen alla