No nämä sääret eivät ainakaan muistuta mitään vantteria puunrunkoja. Kuva: Shutterstock
No nämä sääret eivät ainakaan muistuta mitään vantteria puunrunkoja. Kuva: Shutterstock

Pienentääkö pohkeita vai laajentaako saappaanvarsia? Siinä pulma, joka tuskastuttaa useimpia naisia. Briteissä on siirrytty jo koviin keinoihin.

Saapaskausi tuo mukanaan ongelman: pohkeet. Ne ovat usein liian ohuet täyttääkseen saappaanvarret tai liian paksut mahtuakseen pitkävartisiin saappaisiin.

Britanniassa paksupohkeiset ovat ottaneet käyttöön hurjat keinot. Daily Mailin mukaan yhä useampi nainen hakeutuu kauneushoitoihin, joissa sääriin pistetään suuria määriä botoxia. Myrkky lamauttaa hermoja ja estää lihaksia supistumasta, minkä ansiosta pohkeen ympärysmitta voi pienentyä 1–2 senttiä. Vaikutus kestää puoli vuotta. Saappaat sujahtavat jalkaan, eivätkä pohkeet näytä korkokengissäkään liian lihaksikkailta.

Vaikka operaatio on helppo ja nopea, asiantuntijat varoittavat sen riskeistä. Pohkeen lihakset ovat isot, joten pistoksia tarvitaan paljon: kasvojen rypyt silottuvat 20 pistoksella, mutta sääriin tarvitaan 250. Pistokset surkastuttavat lihaksia, millä voi olla vaikutusta kävelykykyyn. Lisäksi jalkojen lihasten tärkeä tehtävä on huolehtia siitä, että veri kiertää ja nousee jaloista kohti sydäntä. Jos nämä lihakset heikentyvät, vaarana ovat veritulpat. Lisäksi botox on myrkky, joka voi olla suurina määrinä tai väärin pistettynä ihmiselle jopa hengenvaarallinen.

Neulan alle vai suutarille?

Daily Mailin haastattelema tohtori Carolyn Berry, joka on tehnyt säärien pistoshoitoja Lontoossa vuoden ajan, sanoo, että vaaroja ei ole, kunhan neulaa ei työnnä liian syvälle. Tulosten pitäisi näkyä parissa viikossa.

Mutta onko saapastilanne muka niin huono kuin jutussa haastattelut brittinaiset väittävät?

Vaikka botox on kauneusleikkauksiin verrattuna kohtuuhintaista, muutamista satasista reiluun tonniin, vielä edullisemmaksi tulee viedä saappaat suutarille. Jos mahtuminen on vain sentistä kiinni, suutari todennäköisesti saa venytettyä saappaita sen verran, että ne sujahtavat jalkaan. Saappaiden varsia on myös mahdollista leventää ompelemalla niihin joko nahkainen tai venykekankaasta tehty kiila.

Kenkäkaupatkin huomioivat monimuotoiset kinttumme nykyään hyvin. Valikoimista löytyy saappaita eri levyisillä varsilla sekä malleja, joiden venykeosa varmistaa sopivuuden useimmille pohkeille. Nettishoppailijan onneksi monilla sivustoilla kerrotaan myös varren leveys – niissä voi olla saman merkin sisällä suuriakin eroja.

Lue myös:

Suuremmat rinnat juhliin tai lomalle – nyt sekin on mahdollista

Suomalaiset haluavat nyt näitä kauneusleikkauksia

Uusin anti-age-villitys: kädet