TOPPI PALJASTAA, KIMONO PEITTÄÄ.
Lyhyt toppi on kuorrutettu pitsillä, 28,95 €, Topshop. Hapsusomisteisessa kimonotakissa on satiinikanttaukset, 49,95 €, Lindex. Pronssinhohtoiset haaremihousut, 159 €, Design by katri/n. Gobeliinikankainen kaulakoru, 32 €, Inger Saarukka. Korvakoruja koristavat erikoiset korukivet, 69,90 €, Zanzlösa zmycken. Rannekorussa säihkyvät strassit, 7,95 €, Lindex. Edestä kohotikattu laukku hurmaa näyttävyydellään, 30 €, H&M. Mokkapintaiset nyörinilkkurit, 75,95 €, Zara.
TOPPI PALJASTAA, KIMONO PEITTÄÄ. Lyhyt toppi on kuorrutettu pitsillä, 28,95 €, Topshop. Hapsusomisteisessa kimonotakissa on satiinikanttaukset, 49,95 €, Lindex. Pronssinhohtoiset haaremihousut, 159 €, Design by katri/n. Gobeliinikankainen kaulakoru, 32 €, Inger Saarukka. Korvakoruja koristavat erikoiset korukivet, 69,90 €, Zanzlösa zmycken. Rannekorussa säihkyvät strassit, 7,95 €, Lindex. Edestä kohotikattu laukku hurmaa näyttävyydellään, 30 €, H&M. Mokkapintaiset nyörinilkkurit, 75,95 €, Zara.

LOISTELIAS ILTAPUKU EI KORUJA KAIPAA.
Täyspitkässä muovihelmikoristeisessa mekossa on laskokset vyötäröllä, 154, 95 €, Virgos Lounge. Nivelsormuksessa kimaltelevat mustat strassit, 8 €, H&M. Nyörisaappaissa on samettinen pinta, 49,95 €, Rebecca Stella for Nelly.com.

JUHLALAUKKU SÄIHKYY KUIN KAUNEIN KORU.
Pystykauluksisessa pitsipaidassa on vajaamittaiset hihat, 49,95 €, Vero Moda. Koristeellinen hapsurintaneula toimii myös korvakoruna, 7 €, H&M. Kirjaillussa iltapussukassa loistavat muovihelmi- ja peilikoristeet, 195 €, Antik Batik.
LOISTELIAS ILTAPUKU EI KORUJA KAIPAA. Täyspitkässä muovihelmikoristeisessa mekossa on laskokset vyötäröllä, 154, 95 €, Virgos Lounge. Nivelsormuksessa kimaltelevat mustat strassit, 8 €, H&M. Nyörisaappaissa on samettinen pinta, 49,95 €, Rebecca Stella for Nelly.com. JUHLALAUKKU SÄIHKYY KUIN KAUNEIN KORU. Pystykauluksisessa pitsipaidassa on vajaamittaiset hihat, 49,95 €, Vero Moda. Koristeellinen hapsurintaneula toimii myös korvakoruna, 7 €, H&M. Kirjaillussa iltapussukassa loistavat muovihelmi- ja peilikoristeet, 195 €, Antik Batik.

LÄHTÖLASKENTA UUTEEN VUOTEEN TEHDÄÄN TYYLILLÄ.
Suoralinjaisen kotelomekon kaulukset kiiltävät kultaa, 199 €, Ted Baker. Hapsukorvakorut, 7 €, H&M. Joustavat strassirannerenkaat, 8,90 €/4 kpl, Glitter.

SÄKENÖIVÄ ILTA JA ASUKOKONAISUUS.
Satiinipintainen korsettiliivi, 20 €, H&M. Kohokirjailtu, koristeellinen villahuivi, 39,90 €/kpl, Global Accessories. Laskostetut, leveälahkeiset housut, 39,95 €, Mango. Kaulakorussa kietoutuvat yhteen hapsut, timanttijäljitelmät ja satiininauha, 129 €, Muotikuu. Joustava niittisomisteinen vyö, 12,95 €, Pieces. Paljettilaukussa on kevyt ketjuolkanauha, 34,95 €, Lindex. Tolppakorkoiset nilkkurit, 50 €, H&M.
LÄHTÖLASKENTA UUTEEN VUOTEEN TEHDÄÄN TYYLILLÄ. Suoralinjaisen kotelomekon kaulukset kiiltävät kultaa, 199 €, Ted Baker. Hapsukorvakorut, 7 €, H&M. Joustavat strassirannerenkaat, 8,90 €/4 kpl, Glitter. SÄKENÖIVÄ ILTA JA ASUKOKONAISUUS. Satiinipintainen korsettiliivi, 20 €, H&M. Kohokirjailtu, koristeellinen villahuivi, 39,90 €/kpl, Global Accessories. Laskostetut, leveälahkeiset housut, 39,95 €, Mango. Kaulakorussa kietoutuvat yhteen hapsut, timanttijäljitelmät ja satiininauha, 129 €, Muotikuu. Joustava niittisomisteinen vyö, 12,95 €, Pieces. Paljettilaukussa on kevyt ketjuolkanauha, 34,95 €, Lindex. Tolppakorkoiset nilkkurit, 50 €, H&M.

Vuoden vaihtuessa sonnustaudutaan koristeellisiin asuihin, pitsiin ja rakettien kanssa kilpaa kimmeltäviin koruihin.

Kaikki Me Naisten muotijutut löydät täältä.

Kukkaset korvataan nyt pörröisillä pampuloilla!

Muistatko vielä ala-asteajoilta pörröiset pampulat, jotka askarreltiin pahvipyörylöistä ja naruista? Nyt on aika tuoda ne takaisin näkyville!

Elite Dailyn toimittaja kertoo inspiroituneensa Vogue-lehden kannesta, jossa Beyoncélla on päässään iso kukkaseppele, sekä halunneensa tehdä itselleen samankaltaisen.

Kukkien metsästämisen sijaan oli kuitenkin huomattavasti helpompaa askarrella päähän isot, pörröiset pampulat.

Me Naisten toimitus päätti kokeilla samaa ja kyllä kannatti! Pampuloista syntyi kuin syntyikin erinomainen korvike kukkaseppeleelle. Pääkoriste toimii kesän viimeisillä festareilla, kuten vaikkapa Flow:ssa, paremmin kuin hyvin:

Eikä siinä vielä kaikki! Pampuloita voi solmia myös hiuksiin esimerkiksi nutturan tai ponnarin kaveriksi. Yhtä hyvin niitä voi laittaa roikkumaan myös esimerkiksi laukkuun.

Jos askartelutaidot ovat ruosteessa, näin saat pampulat tehtyä pikavauhtia:

  1. Leikkaa pahvista tai kartongista kaksi samankokoista ympyrää, joissa on myös samankokoinen, ympyränmuotoinen reikä keskellä. Laita pahviliuskat päällekäin ja kiinnitä lanka (tai useampi!) pahvipyörylöihin kiinni. 
  2. Ala kierittää lankaa pahvien ympärille niin kauan, kunnes lanka peittää pahvien keskellä olevan reiän lähes kokonaan.
  3. Etsi pahvit lankojen alta, aseta saksien terä pahvien väliin ja ala leikata naruja katki. 
  4. Kun kaikki narut on katkaistu, kiedo langanpätkä pahvien välistä ja solmi sen avulla koko paketti kiinni. Lankaa ei tarvitse leikata lyhyeksi, koska sen avulla pallon saa kiinnitettyä esimerkiksi hiuspantaan. 
  5. Valmista! Voit ottaa pahvinpalat pois, ja tuloksena on valmis pörröpampula.

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.

Aivan tuon pikaa on kiskottava jalkaan taas sukkahousut. Sukkahousut ovat toisinaan hyvinkin epämiellyttävät ja pakkopullaa monille naisille: ne valuvat, kiristävät ihan vääristä paikoista ja rullaantuvat makkaroille. Hajoilevatkin vielä jatkuvasti.

Talvella niiden tehtävä on selkeä: sukkahousut lämmittävät mukavasti. Mutta miksi ihmeessä ne kuuluvat kiinteästi naisten pukeutumiseen myös kesäjuhlissa? Sukkahousuttomuudesta voi saada pitkiä katseita vielä vuonna 2018?

”Itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.”

Kysyimme vaatetuksen ammattilaiselta, miten sukkahousujen tarvetta perustellaan lämpimällä säällä. Stylisti ja vaatealan artesaani Sohvi Nyman selittää, että sukkahousujen käyttö ja moni muukin etikettiin kuuluva asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

– Jokainen siveellinen ja itseään kunnioittava nainen verhosi itsensä sukkahousuihin 50-luvulla. Silloin vain ilotytöt kulkivat ilman sukkahousuja, Nyman sanoo.

Sukkahousujen lisäksi minihameet ja topit eivät olleet soveliaita, sillä itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.

Perinne on kulkeutunut pitkälle myös nykypäivään, sillä edelleenkin paljaat sääret ja itsensä esittely mielletään epäkohteliaaksi. Todellisuudessahan moni ei välttämättä edes näe eroa paljailla säärillä ja sukkahousuilla.

”Häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna.”

Sukkahousujen ”pakollisuus” riippuu täysin tilanteesta. Jos on matkalla Linnan juhliin, silloin sukkahousut ovat välttämättömät, Nyman sanoo. Myös häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna. Mutta rennommissa kesäjuhlissa sukkikset eivät ole pakolliset.

– Mitä konservatiivisempi juhla, sitä tarkemmin tapaa tulee kunnioittaa. Sukkahousukysymys on verrattavissa siihen, miksi miesten pitää käyttää kravattia, Nyman sanoo.

Olisiko siis aika päivittää tavat nykypäivään ja aloittaa sukkahousuvallankumous? Ehdottomasti!

Vierailija

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni. Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus. Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.
Lue kommentti
Paperinpyörittäjä

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?
Lue kommentti