Jos pitäisi valita vain yksi kenkäpari, kuinka moni valitsisi lenkkarit?

Lenkkarit ovat salonkikelpoiset kengät nykyisin punaisellekin matolle. Mutta sen lisäksi, että ne ovat supertrendikkäät, sopivat ne erinomaisesti Suomen keleihin vuodenajasta riippumatta.

Lenkkareiden suosio on kasvussa. Osa tietenkin tarvitsee koko ajan uusia juoksu- ja muita treenikenkiä, osa taas haluaa vain näyttää urheilullisilta. Lenkkarit voi pukea yhdessä suosikkivaatteidensa kanssa, kesälläkin maksimekoista culottes-housuihin.

Listasimme kymmenen syytä, miksi muut kengät voi potkaista suosiolla nyt nurkkaan ja valita jalkaan rennot urheilutossut. 

 1. Lenkkarit voivat olla yhtä naiselliset kuin korkkarit. Ja ainakin tuhat kertaa mukavammat. Olokin on heti liikunnallisempi.
 2. Niillä voi mennä huoletta koko päivän. Vielä aamuyölläkin jaksaa vetää täysillä tanssilattialla tai festareilla ilman, että pitää riisua kenkiä pois.
 3. Kaupungilla ei tarvitse varoa mukulakivikatuja eikä raitiovaunujen kiskoja. Toista se on korkkarit jalassa, kun korkojen tarttumista katuun tai nurmikkoon pitää koko ajan pelätä eikä bussin perään pysty juoksemaan niin lujaa kuin lenkkareilla.
 4. Suomen kesään on turha ostaa sandaaleita, joita voi käyttää vain pari kuukautta, ja tuskin edes joka päivä.  Säästää siis rahaa, kun tarvitsee hankkia vain yhdet kengät eli lenkkarit. Niillä pärjää halutessaan koko vuoden.
 5. Rahaa ja aikaa säästyy myös kauneudenhoidossa, sillä tennarityypin ei tarvitse huolehtia jalkahoidosta eikä kynsilakkojen kunnosta lainkaan!
 6. Hei hei, ikävät rakot ja kapeissa kärjissä vääntyvät varpaat! Jalat lepäävät lenkkareissa.
 7. Tennarityyppi tuntee olonsa aina jotenkin vapautuneeksi, mutta siinä on erityisen jännä vapauden tunne keväisin, kun talvilenkkarit saa vaihtaa kesätennareihin.
 8. Seikkailuihin lähteminen ei ole ainakaan kengistä kiinni: lenkkareilla voi lähteä minne vain ja mihin kellon aikaan tahansa.
 9. Antaa vaan sataa! Lenkkarit eivät pelkää märkiä kelejä.
 10. Kun haluaa lisää onnellisuutta elämäänsä, kannattaa valita lenkkarit. Ne tekevät jalat onnellisiksi, ja onnelliset jalat tarkoittavat, että olo on superonnellinen.

Kysely

Mitkä ovat suosikkikenkäsi?

lenkkarit
lenkkarit
41.3%
tennarit
tennarit
32.6%
ballerinat
ballerinat
10.6%
sandaalit
sandaalit
6.2%
korkkarit
korkkarit
4.7%
saappaat
saappaat
4.3%
Ääniä yhteensä: 254

Kukkaset korvataan nyt pörröisillä pampuloilla!

Muistatko vielä ala-asteajoilta pörröiset pampulat, jotka askarreltiin pahvipyörylöistä ja naruista? Nyt on aika tuoda ne takaisin näkyville!

Elite Dailyn toimittaja kertoo inspiroituneensa Vogue-lehden kannesta, jossa Beyoncélla on päässään iso kukkaseppele, sekä halunneensa tehdä itselleen samankaltaisen.

Kukkien metsästämisen sijaan oli kuitenkin huomattavasti helpompaa askarrella päähän isot, pörröiset pampulat.

Me Naisten toimitus päätti kokeilla samaa ja kyllä kannatti! Pampuloista syntyi kuin syntyikin erinomainen korvike kukkaseppeleelle. Pääkoriste toimii kesän viimeisillä festareilla, kuten vaikkapa Flow:ssa, paremmin kuin hyvin:

Eikä siinä vielä kaikki! Pampuloita voi solmia myös hiuksiin esimerkiksi nutturan tai ponnarin kaveriksi. Yhtä hyvin niitä voi laittaa roikkumaan myös esimerkiksi laukkuun.

Jos askartelutaidot ovat ruosteessa, näin saat pampulat tehtyä pikavauhtia:

 1. Leikkaa pahvista tai kartongista kaksi samankokoista ympyrää, joissa on myös samankokoinen, ympyränmuotoinen reikä keskellä. Laita pahviliuskat päällekäin ja kiinnitä lanka (tai useampi!) pahvipyörylöihin kiinni. 
 2. Ala kierittää lankaa pahvien ympärille niin kauan, kunnes lanka peittää pahvien keskellä olevan reiän lähes kokonaan.
 3. Etsi pahvit lankojen alta, aseta saksien terä pahvien väliin ja ala leikata naruja katki. 
 4. Kun kaikki narut on katkaistu, kiedo langanpätkä pahvien välistä ja solmi sen avulla koko paketti kiinni. Lankaa ei tarvitse leikata lyhyeksi, koska sen avulla pallon saa kiinnitettyä esimerkiksi hiuspantaan. 
 5. Valmista! Voit ottaa pahvinpalat pois, ja tuloksena on valmis pörröpampula.

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.

Aivan tuon pikaa on kiskottava jalkaan taas sukkahousut. Sukkahousut ovat toisinaan hyvinkin epämiellyttävät ja pakkopullaa monille naisille: ne valuvat, kiristävät ihan vääristä paikoista ja rullaantuvat makkaroille. Hajoilevatkin vielä jatkuvasti.

Talvella niiden tehtävä on selkeä: sukkahousut lämmittävät mukavasti. Mutta miksi ihmeessä ne kuuluvat kiinteästi naisten pukeutumiseen myös kesäjuhlissa? Sukkahousuttomuudesta voi saada pitkiä katseita vielä vuonna 2018?

”Itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.”

Kysyimme vaatetuksen ammattilaiselta, miten sukkahousujen tarvetta perustellaan lämpimällä säällä. Stylisti ja vaatealan artesaani Sohvi Nyman selittää, että sukkahousujen käyttö ja moni muukin etikettiin kuuluva asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

– Jokainen siveellinen ja itseään kunnioittava nainen verhosi itsensä sukkahousuihin 50-luvulla. Silloin vain ilotytöt kulkivat ilman sukkahousuja, Nyman sanoo.

Sukkahousujen lisäksi minihameet ja topit eivät olleet soveliaita, sillä itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.

Perinne on kulkeutunut pitkälle myös nykypäivään, sillä edelleenkin paljaat sääret ja itsensä esittely mielletään epäkohteliaaksi. Todellisuudessahan moni ei välttämättä edes näe eroa paljailla säärillä ja sukkahousuilla.

”Häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna.”

Sukkahousujen ”pakollisuus” riippuu täysin tilanteesta. Jos on matkalla Linnan juhliin, silloin sukkahousut ovat välttämättömät, Nyman sanoo. Myös häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna. Mutta rennommissa kesäjuhlissa sukkikset eivät ole pakolliset.

– Mitä konservatiivisempi juhla, sitä tarkemmin tapaa tulee kunnioittaa. Sukkahousukysymys on verrattavissa siihen, miksi miesten pitää käyttää kravattia, Nyman sanoo.

Olisiko siis aika päivittää tavat nykypäivään ja aloittaa sukkahousuvallankumous? Ehdottomasti!

Vierailija

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni. Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus. Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.
Lue kommentti
Paperinpyörittäjä

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?
Lue kommentti