Jos pitäisi valita vain yksi kenkäpari, kuinka moni valitsisi lenkkarit?

Lenkkarit ovat salonkikelpoiset kengät nykyisin punaisellekin matolle. Mutta sen lisäksi, että ne ovat supertrendikkäät, sopivat ne erinomaisesti Suomen keleihin vuodenajasta riippumatta.

Lenkkareiden suosio on kasvussa. Osa tietenkin tarvitsee koko ajan uusia juoksu- ja muita treenikenkiä, osa taas haluaa vain näyttää urheilullisilta. Lenkkarit voi pukea yhdessä suosikkivaatteidensa kanssa, kesälläkin maksimekoista culottes-housuihin.

Listasimme kymmenen syytä, miksi muut kengät voi potkaista suosiolla nyt nurkkaan ja valita jalkaan rennot urheilutossut. 

  1. Lenkkarit voivat olla yhtä naiselliset kuin korkkarit. Ja ainakin tuhat kertaa mukavammat. Olokin on heti liikunnallisempi.
  2. Niillä voi mennä huoletta koko päivän. Vielä aamuyölläkin jaksaa vetää täysillä tanssilattialla tai festareilla ilman, että pitää riisua kenkiä pois.
  3. Kaupungilla ei tarvitse varoa mukulakivikatuja eikä raitiovaunujen kiskoja. Toista se on korkkarit jalassa, kun korkojen tarttumista katuun tai nurmikkoon pitää koko ajan pelätä eikä bussin perään pysty juoksemaan niin lujaa kuin lenkkareilla.
  4. Suomen kesään on turha ostaa sandaaleita, joita voi käyttää vain pari kuukautta, ja tuskin edes joka päivä.  Säästää siis rahaa, kun tarvitsee hankkia vain yhdet kengät eli lenkkarit. Niillä pärjää halutessaan koko vuoden.
  5. Rahaa ja aikaa säästyy myös kauneudenhoidossa, sillä tennarityypin ei tarvitse huolehtia jalkahoidosta eikä kynsilakkojen kunnosta lainkaan!
  6. Hei hei, ikävät rakot ja kapeissa kärjissä vääntyvät varpaat! Jalat lepäävät lenkkareissa.
  7. Tennarityyppi tuntee olonsa aina jotenkin vapautuneeksi, mutta siinä on erityisen jännä vapauden tunne keväisin, kun talvilenkkarit saa vaihtaa kesätennareihin.
  8. Seikkailuihin lähteminen ei ole ainakaan kengistä kiinni: lenkkareilla voi lähteä minne vain ja mihin kellon aikaan tahansa.
  9. Antaa vaan sataa! Lenkkarit eivät pelkää märkiä kelejä.
  10. Kun haluaa lisää onnellisuutta elämäänsä, kannattaa valita lenkkarit. Ne tekevät jalat onnellisiksi, ja onnelliset jalat tarkoittavat, että olo on superonnellinen.

Kysely

Mitkä ovat suosikkikenkäsi?

lenkkarit
lenkkarit
41.3%
tennarit
tennarit
32.6%
ballerinat
ballerinat
10.6%
sandaalit
sandaalit
6.2%
korkkarit
korkkarit
4.7%
saappaat
saappaat
4.3%
Ääniä yhteensä: 254

Heidi Klum näyttää mallia, miltä Lidlin juhlavaatemallisto näyttää bilettäjän yllä. Mutta miksi pikkujoulupukineet tulevat kauppoihin vasta joulukuussa, kun monissa firmoissa juhlat on jo lusittu?

Muoti muuttuu ja mallistot vaihtuvat nykyään nopeaan, Lidlissäkin. Lidlin syyskuussa lanseeraama Heidi Klumin suunnittelema vaatemallisto herätti innostusta suomalaisissa, ja nyt tiedossa on jo seuraava kattaus.

Tulevassa Heidi Klum -mallistossa nähdään taattuja talven juhlakauden materiaaleja, kuten paljetteja ja samettia, ja värimaailmassa vuorottelevat tummat sävyt ja vaaleampi kimallus. Toisin sanoen malliston vaatteet huutavat päästä pikkujouluihin.

Huomiota herättää erityisesti lyhyt, paljetein koristeltu ”vesirajamekko”. Heidi Klumin yllä säihkyvä mekko näyttää ylettyvän juuri ja juuri pyrstön alapuolelle. 

Myöhään kaupoissa  

Uusia mekkoja, toppeja ja housuja saa kuitenkin Lidlistä vasta maanantaina 4.12., kun monen firman pikkujoulut on jo juhlittu. 

– Pikkujoulukausi jatkuu pitkälle joulukuuhun, jonka jälkeen tulee vielä uuden vuoden juhlat. Ajattomina juhlavaatteina mallistoon vaatteet sopivat moneen eri tilaisuuteen, Lidlin markkinointipäällikkö Seppo Niemelä perustelee myöhästä julkaisua. 

Edellistä mallistoa uudestaan myyntiin

Yleensä vaatekaupan ja muodin alalla ennakoidaan sesonkeja pitkällekin tulevaisuuteen, ja useimmat  talven juhlakauden asut tulevat myyntiin jo aikaisin syksyllä.

Jos Lidlin juhlavaatteiden julkaisuaikataulu ei ole ihan huippumuodin tahdissa, niin eivät onneksi ole hinnatkaan. Niemelä kertoo, että tuotteiden hintahaitari on 8–25 euroa. 

Niemelän mukaan joulukuussa tulee myyntiin myös edellisen malliston vaatteita. 

Tältä näyttää #letscelebrate-mallisto

 

Paljettimekon saa mustana, kultaisena, sinisenä ja sini-harmaana. Hintaa sillä on 19,99 €.
Paljettimekon saa mustana, kultaisena, sinisenä ja sini-harmaana. Hintaa sillä on 19,99 €.

Paljettitopin värivaihtoehdot ovat kultainen, musta ja sini-harmaa. Topin saa 13,99 €:lla.
Paljettitopin värivaihtoehdot ovat kultainen, musta ja sini-harmaa. Topin saa 13,99 €:lla.

 

Mustat tekonahkaleggingsit maksavat 12,99 €.
Mustat tekonahkaleggingsit maksavat 12,99 €.

 

Laulaja Anna Puu myy osan keikkavaatteistaan, koruistaan ja kengistään hyväntekeväisyyden nimissä.

Laulaja Anna Puu on pistänyt osan vaatekaapistaan kirppismyyntiin. Anna myy esiintymisvaatteitaan, korujaan ja erikoisempia Converse-tennareitaan mobiilikirpputori Zadaassa.

Tämä suomalaismerkki Poola Katarynan mekko oli vielä jutun kirjoitushetkellä myynnissä 50 eurolla.
Tämä suomalaismerkki Poola Katarynan mekko oli vielä jutun kirjoitushetkellä myynnissä 50 eurolla.

Myynnissä on Annalle räätälöity mekko 120 eurolla, Poola Katarynan hapsumekko 50 eurolla ja vaatesuunnittelija Antti Asplundin vanhempaa mallistoa oleva tyllihame 90 eurolla. Myös kapeammalle kukkarolle löytyy ostettavaa, esimerkiksi H&M:n hattu kympillä ja rannekoruja seitsemällä eurolla.

Myynnissä oli myös viininpunainen trumpettihihainen mekko, joka Annalla oli yllään Vain elämää -ohjelmassa Mikko Kuustosen päivänä. Mekko herätti kuitenkin niin paljon kiinnostusta, että se myytiin heti 50 eurolla. 

Anna Puun Hirvensalmella Vain elämää -kuvauksissa käyttämä mekko myytiin heti.
Anna Puun Hirvensalmella Vain elämää -kuvauksissa käyttämä mekko myytiin heti.

Myyntituoton Anna ohjaa suoraan Nenäpäivä-keräykseen.

– Tästä ei enää kivemmaksi hyvän tekeminen mene: minä saan vaatekaappeja tyhjäksi ja te saatte ostaa itsellenne jotain inspiroivaa tietäen, että kaiken myyntituotto menee suoraan hyväntekeväisyyteen, Anna kirjoittaa omassa Instagramissaan.

Tämän BCBG Max Azrian mekon Anna on hinnoitellut 90 euron arvoiseksi.
Tämän BCBG Max Azrian mekon Anna on hinnoitellut 90 euron arvoiseksi.

Nenäpäivän tuotot menevät kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.