Tältä näyttää poseeraus numero seitsemän. Kuva: Shutterstock
Tältä näyttää poseeraus numero seitsemän. Kuva: Shutterstock

Aiotko keulia rantakuvilla sosiaalisessa mediassa? Opettele nämä poseeraukset, niin bikinit näyttävät vieläkin paremmilta ylläsi.

Lämpö hellii ja ensimmäiset ovat jo karanneet kesälomamatkoilleen. Kamera räpsyy jokaisen muinaisen kivikasan kohdalla, mutta bikineissä poseeraaminen arveluttaa. Selfie palmun alta olisi kiva jakaa somessa, mutta kukapa sitä haluaisi myöntää, ettei näytä bikineissä ihan Gisele Bündheniltä?

Onneksi malli ja uimapukusuunnittelija Susan Holmes-McKagan kertoo The Huffington Postissa seitsemän poseerausta, joissa bikinikunto pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Varma nakki

Katsoitko missikisat? Ei ole sattumaa, että Suomen kauneimman tittelistä haaveilevat asettuvat kameran eteen niin, että lantio on sivusuunnassa kameraan nähden ja katse ja yläkroppa käännettynä kohti kameraa. Leveämpi hartialinja hämää lantion, jalat ja vyötärön näyttämään hoikemmilta.

Katso kelloon

Kaiva sisäinen diivasi esiin, ja vaadi että valaistus on kunnossa. Keskipäivän ja kello kahden välillä aurinko paahtaa kirkkaimmillaan ja luo teräviä varjoja, jotka korostavat kaikenlaisia pinnanmuotoja. Kaikki muotikuvauksetkin tehdään mieluiten aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä, jolloin valo on kauneimmillaan.

Vatsakompleksisen valinta

Jos vatsa on arka paikka, asettele käsivarsi kehon eteen. Se vetää huomion pois mahakummusta. Mikäli myös käsivarret ahdistavat, pelkissä bikineissä ei ole pakko keekoilla. Susan Holmes-McKagan ehdottaa avuksi paitaa, jonka hihat on kääritty ja napit jätetty auki. Myös korujen kimallus on hyvä hämäyskeino.

Apua, istumakuva

Oikeasti kuvissa ei kannata istua vaan antaa vain pepun reunan koskettaa varovasti penkkiä. Kaikkihan tietävät, mitä reisille tapahtuu, kun ne pääsevät rentoutumaan pitkin tuolia.

Vatsa sisään, rinta ulos

Testaa vaikka peilin edessä, mitä hyvä ryhti tekee olemuksellesi. Peppua kannattaa kääntää hieman taakse ja ylös, jotta se näyttää terhakkaammalta. Katso mallia vaikka Janni Hussilta.

Katse lantioon

Lisäkurveja saa taiottua työntämällä lantiotaan hieman ulospäin toiselle sivulle. Myös vyötärö näyttää silloin kapeammalta. Tiimalasivartalo korostuu, kun nostat kädet lanteille.

Hymyile

Ja kuten kaikki mallien poseerausvinkkijutut päättyvät, myös Susan Holmes McKagan kehottaa hymyilemään. Muikku!

Lue myös:

Janni Hussi esittelee kesän ihanimmat bikinit – katso video

Bikinikuvat painottomuuslennolla – Kate Upton teki historiaa

Rihanna näyttää mallia: mummobikinit niiden olla pitää

Hämää hohtava hymy!

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.