Amal Clooney työasussaan. Kuva: Reuters
Amal Clooney työasussaan. Kuva: Reuters

Menestynyt juristi Amal Clooney puhuisi varmaan mielellään välillä myös ihmisoikeuksista.

Älykäs, menestynyt ja vielä tyylikäskin! Ihmisoikeusjuristi Amal Clooney on upea nainen, joten ei olisi ihme, jos häntä välillä tympisi, kun aina kysytään vain tyylistä. Joskus ehkä myös aviomiehestä, näyttelijä George Clooneystakin.

Kun The Telegraphin toimittaja Bruno Waterfield kysyi Amalilta oikeudessa, mitä naisella on päällään, Amal naurahti ja sutkautti: ”Olen pukeutunut Ede & Ravenscroftiin.”

Ede & Ravenscroft on lontoolainen yritys, joka on tehnyt asuja asianajajille vuodesta 1689. Toimittajan kysymys olikin todennäköisesti tarkoitettu vitsiksi. Waterfield kertoi asiasta Twitterissä.

Amal itse ei ole suoranaisesti kommentoinut, ärsyttääkö jatkuva muodista kysely – tunnettu tyyli-ikonihan toki rakastaa muotia. The Representation Project -organisaatio on kuitenkin käynnistänyt Twitterissä #AskHerMore-kampanjan, joka kannustaa toimittajia kysymään esimerkiksi projekteista, joissa naisjulkkikset ovat mukana tai heidän esikuvistaan – ideana on, että julkkiksetkin ovat työteliäitä ihmisiä, eivät pelkkiä henkareita kauniille vaatteille.

Lue myös:

Italialaismerkki teki Amal Clooneylle nimikkolaukun

Onko Amal Alamuddin liian älykäs George Clooneylle?

George Clooneyn ja Amal Alamuddinin odotettu hääkuva julki

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.