Aurinkolasit eivät ole vain suojavaruste häikäiseviin päiviin ja meikittömiin krapulakasvoihin. Ne ovat asuste, jotka yllä näytät kuumemmalta kuin tajuatkaan.

Aurinkolasit saavat kenet tahansa näyttämään astetta upeammalta, todistaa Nottingham Trent Universityn tutkija Vanessa Brown. Aurinkolasien kulttuurista ja psykologista suhdetta cooliuteen tutkinut Brown kertoo New York Magazinelle, miksi näin on.

Nopea kasvojenkohotus. Symmetrisyys on kaunista, ja aurinkolaseilla saa kätevästi häivytettyä kasvojen epäsymmetrisyyttä. Erityisesti pyöreäkasvoisten kannattaa hyödyntää aurinkolaseja, sillä niiden avulla voi feikata itselleen raamikkaammat piirteet.

Mystisyys kiehtoo. Sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Mutta kun silmät ovat piilossa maailmalta, ei vastapuoli pääse arvioimaan, mitä pleksien takana pälyilevä pohtii. Toisaalta taas aurinkolasien kantaja tuntee itsensä salaperäiseksi, anonyymimmäksi ja vetovoimaisemmaksi, minkä rokkistarat ovat tienneet aina.

Ripaus glamouria. Hollywood-tähdet alkoivat 1950–1960-luvuilla käyttää aurinkolaseja suojautuakseen paparazzeilta. Kuinka helppoa onkaan tuntea itsensä säkenöiväksi, vain vetäisemällä upeat arskat ylleen. Tämän lähemmäksi Grace Kellyä tai Marilyn Monroeta ei pääse.

Lue lisää:

Julkkisten upeat aurinkolasit

Aurinkolaseissa leikitellään nyt väreillä