Kardashianin perheen mini-fashionistat: North West ja Penelope Disick. Kuvat: All Over Press
Kardashianin perheen mini-fashionistat: North West ja Penelope Disick. Kuvat: All Over Press

Turkisviitta ja nahkahousut ovat ihan perus arkiasut Kim Kardashianin ja hänen isosiskonsa Kourtneyn parivuotiailla lapsilla.

Suri Cruise ja Harper Beckham ovat saaneet haastajat Kardashianin siskosten lapsista, puolitoistavuotiaasta Northista ja kaksivuotiaasta Penelopesta.

Kim Karhashian, 34, on ollut tarkka lapsensa tyylistä tämän syntymästä asti – ja on sitä yhä. Hiljattain Kim puki North-tyttärensä turkisviitaan, kun äiti ja tytär olivat menossa spahan rentoutumaan. Tytön tyyli oli muutenkin harkittu päästä varpaisiin. Turkin alla Northilla oli paitis, legginssit ja jaloissa Charlotte Olympian kissakuvioidut loaferit, jotka maksavat 250 euroa. Kaikki tietysti mustia.

Mutta North ei ole Kardashianin perheen ainut tyylitietoinen taapero. Viikonloppuna Kimin isosisko Kourtney puki Penelope-tyttärensä perinteistä lauantaishoppailua varten mustiin nahkalegginsseihinja hihattomaan Madonna-printtipaitaan.

Tom Cruisen ja Katie Holmesin Suri-tytär sekä David ja Victoria Beckhamin Harper-tytär olivat pitkään maailman seuratuimpia taaperoita, mutta nyt Kardashianin sisarukset panevat paremmaksi – halusivatpa North ja Penelope sitä tai eivät.

 

North & Georgia

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kimin ja Suomessa tällä viikolla vierailleen räppäri Kanye Westin esikoinen valmiina ihmisten ilmoille.

 

I'm so thankful for my best friend N+K=

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

 

Reilu kaksivuotias Penelope hengaili lauantaina tyylikkäänä Barneys-ostoskeskuksessa. Kuva: All Over Press
 

Karl, Grace, Anna, Andre

Uma foto publicada por Kim Kardashian West (@kimkardashian) em

North on päässyt tutustumaan myös muotipiirien kermaan halloween-hengessä, kun hänen äitinsä esitti Yhdysvaltojen Voguen päätoimittajaa Anna Wintouria.
 

Missing these three sooooooo bad!!!!

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Serkukset: North, Penelope ja Kourtneyn vanhin lapsi Mason.
 

Kisses

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

 

 

Une photo publiée par Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) le

Kourtney, 35, ja hänen miehensä Scott Disick, 31,  saavat joulukuussa kolmannen lapsensa. Uudelle tulokkaalle on jo söpöt mokkatossut valmiina.

 

Siskokset Kourtney (vas.) ja Kim. Kuva: Reuters

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

Liian nuori? Kristina on supermalli jo 8-vuotiaana

Kanye Westin tennareista pyydetään lähes 12 miljoonaa

David Beckhamin esikoisesta tuli kansikuvapoika

Korjattu halloween-kuvan kuvateksti 30.11.

Kukkaset korvataan nyt pörröisillä pampuloilla!

Muistatko vielä ala-asteajoilta pörröiset pampulat, jotka askarreltiin pahvipyörylöistä ja naruista? Nyt on aika tuoda ne takaisin näkyville!

Elite Dailyn toimittaja kertoo inspiroituneensa Vogue-lehden kannesta, jossa Beyoncélla on päässään iso kukkaseppele, sekä halunneensa tehdä itselleen samankaltaisen.

Kukkien metsästämisen sijaan oli kuitenkin huomattavasti helpompaa askarrella päähän isot, pörröiset pampulat.

Me Naisten toimitus päätti kokeilla samaa ja kyllä kannatti! Pampuloista syntyi kuin syntyikin erinomainen korvike kukkaseppeleelle. Pääkoriste toimii kesän viimeisillä festareilla, kuten vaikkapa Flow:ssa, paremmin kuin hyvin:

Eikä siinä vielä kaikki! Pampuloita voi solmia myös hiuksiin esimerkiksi nutturan tai ponnarin kaveriksi. Yhtä hyvin niitä voi laittaa roikkumaan myös esimerkiksi laukkuun.

Jos askartelutaidot ovat ruosteessa, näin saat pampulat tehtyä pikavauhtia:

  1. Leikkaa pahvista tai kartongista kaksi samankokoista ympyrää, joissa on myös samankokoinen, ympyränmuotoinen reikä keskellä. Laita pahviliuskat päällekäin ja kiinnitä lanka (tai useampi!) pahvipyörylöihin kiinni. 
  2. Ala kierittää lankaa pahvien ympärille niin kauan, kunnes lanka peittää pahvien keskellä olevan reiän lähes kokonaan.
  3. Etsi pahvit lankojen alta, aseta saksien terä pahvien väliin ja ala leikata naruja katki. 
  4. Kun kaikki narut on katkaistu, kiedo langanpätkä pahvien välistä ja solmi sen avulla koko paketti kiinni. Lankaa ei tarvitse leikata lyhyeksi, koska sen avulla pallon saa kiinnitettyä esimerkiksi hiuspantaan. 
  5. Valmista! Voit ottaa pahvinpalat pois, ja tuloksena on valmis pörröpampula.

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.

Aivan tuon pikaa on kiskottava jalkaan taas sukkahousut. Sukkahousut ovat toisinaan hyvinkin epämiellyttävät ja pakkopullaa monille naisille: ne valuvat, kiristävät ihan vääristä paikoista ja rullaantuvat makkaroille. Hajoilevatkin vielä jatkuvasti.

Talvella niiden tehtävä on selkeä: sukkahousut lämmittävät mukavasti. Mutta miksi ihmeessä ne kuuluvat kiinteästi naisten pukeutumiseen myös kesäjuhlissa? Sukkahousuttomuudesta voi saada pitkiä katseita vielä vuonna 2018?

”Itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.”

Kysyimme vaatetuksen ammattilaiselta, miten sukkahousujen tarvetta perustellaan lämpimällä säällä. Stylisti ja vaatealan artesaani Sohvi Nyman selittää, että sukkahousujen käyttö ja moni muukin etikettiin kuuluva asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

– Jokainen siveellinen ja itseään kunnioittava nainen verhosi itsensä sukkahousuihin 50-luvulla. Silloin vain ilotytöt kulkivat ilman sukkahousuja, Nyman sanoo.

Sukkahousujen lisäksi minihameet ja topit eivät olleet soveliaita, sillä itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.

Perinne on kulkeutunut pitkälle myös nykypäivään, sillä edelleenkin paljaat sääret ja itsensä esittely mielletään epäkohteliaaksi. Todellisuudessahan moni ei välttämättä edes näe eroa paljailla säärillä ja sukkahousuilla.

”Häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna.”

Sukkahousujen ”pakollisuus” riippuu täysin tilanteesta. Jos on matkalla Linnan juhliin, silloin sukkahousut ovat välttämättömät, Nyman sanoo. Myös häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna. Mutta rennommissa kesäjuhlissa sukkikset eivät ole pakolliset.

– Mitä konservatiivisempi juhla, sitä tarkemmin tapaa tulee kunnioittaa. Sukkahousukysymys on verrattavissa siihen, miksi miesten pitää käyttää kravattia, Nyman sanoo.

Olisiko siis aika päivittää tavat nykypäivään ja aloittaa sukkahousuvallankumous? Ehdottomasti!

Vierailija

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni. Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus. Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.
Lue kommentti
Paperinpyörittäjä

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?
Lue kommentti