Selvitä oma vartalotyyppisi ja korosta parhaita puoliasi pukeutumisella.

Colourbox

Ylhäältä iso Y

Y-vartalotyypin tunnusmerkkejä ovat leveät hartiat tai muhkeat rinnat sekä kapea vyötärö ja lantio. Usein myös jalat ovat pitkät.

Jos olet Y-mallia, korosta alaosaa leveähelmaisilla, vaaleasävyisillä kuosihameilla ja mekoilla. Myös kapeat, katkaistut housut antavat toivottua naisellista pyöreyttä ja muotoa lantion alueelle.

Sirot ja simppelit tummasävyiset paidat, neuleet ja takit ovat omiaan kaventamaan ylävartaloa. Suosi avaria ja kevyesti laskeutuvia päänteitä. Matalakorkoiset kengät ovat paras vaihtoehto, kun vartalon yläosa on hallitseva.

Jos et halua korostaa hartioita ja rintoja, vältä poolopaitoja, isoja kauluksia ja rypytettyjä hihoja. Unohda myös rimpsut ja ripellykset kaula-aukon läheisyydessä.

Pehmeän pyöreä O

O-vartalotyypin muodot ovat pyöreän pehmeitä. Kapeiden hartioiden ja suurten rintojen sekä vatsan takia huomio kiinnittyy ylävartaloon. Sääret – ja jalat yleensäkin – ovat tämän vartalotyypin ykkösjuttu, jota kannattaa korostaa.

Valitse suoralinjaisia, kevyistä materiaaleista valmistettuja pitkiä tunikoita, jakkuja ja neuletakkeja. Kaulukset ja hieman hartioita korostavat yläosat ryhdistävät asua ja vähän pallomaista olemusta.

Suosi suuria, selkeitä kuoseja sekä pystyraitoja, jotka lisäävät vartalon pitkänomaista vaikutelmaa. Näyttävät kaulakorut vievät huomion pois keskivartalosta. Suoralinjaiset housut ja hameet tasapainottavat ylävartaloa. Tukevat korot kengissä puolestaan keventävät kokonaisvaikutelmaa ja lisäävät pituutta. Muista, että olematonta vyötäröä ei kannata korostaa vöillä, poimutuksilla tai röyhelöillä.

Leveälanteinen A

A-vartalotyypille on tyypillistä olemattomat olkapäät, pienet rinnat, kapea vyötärö, leveä lantio sekä muhkeat peppu ja reidet.

Kiinnitä huomio ylävartaloon näyttävillä ja ryhdikkäillä kauluksilla, päänteillä ja huiveilla. Vaaleasävyiset ja -kuosiset yläosat, pussimaiset hihat ja kevyet olkatoppaukset antavat toivottua boostia hartialinjaan. Myös suurikokoiset korvakorut tuovat huomion kasvojen alueelle.

Korosta reilusti vyötäröä erilaisin vöin ja kietaisupaidoin. Unohda a-linjaiset yläosat, sillä ne vain korostavat lantion leveyttä. Lanteilta hillitysti laskostuva ja levenevä hame sekä ylhäältä istuvat, suoralinjaiset tai alaspäin levenevät housut ovat A-vartaloisen ykkösvalinta. Korkeat korot hoikentavat tolppamaisia jalkoja.

Muista valita kenkien tai saappaiden sävyyn sopivat sukkahousut ja jätä kuviolliset sukkikset kauppaan.