Selvitä oma vartalotyyppisi ja korosta parhaita puoliasi pukeutumisella.

Colourbox

Ylhäältä iso Y

Y-vartalotyypin tunnusmerkkejä ovat leveät hartiat tai muhkeat rinnat sekä kapea vyötärö ja lantio. Usein myös jalat ovat pitkät.

Jos olet Y-mallia, korosta alaosaa leveähelmaisilla, vaaleasävyisillä kuosihameilla ja mekoilla. Myös kapeat, katkaistut housut antavat toivottua naisellista pyöreyttä ja muotoa lantion alueelle.

Sirot ja simppelit tummasävyiset paidat, neuleet ja takit ovat omiaan kaventamaan ylävartaloa. Suosi avaria ja kevyesti laskeutuvia päänteitä. Matalakorkoiset kengät ovat paras vaihtoehto, kun vartalon yläosa on hallitseva.

Jos et halua korostaa hartioita ja rintoja, vältä poolopaitoja, isoja kauluksia ja rypytettyjä hihoja. Unohda myös rimpsut ja ripellykset kaula-aukon läheisyydessä.

Pehmeän pyöreä O

O-vartalotyypin muodot ovat pyöreän pehmeitä. Kapeiden hartioiden ja suurten rintojen sekä vatsan takia huomio kiinnittyy ylävartaloon. Sääret – ja jalat yleensäkin – ovat tämän vartalotyypin ykkösjuttu, jota kannattaa korostaa.

Valitse suoralinjaisia, kevyistä materiaaleista valmistettuja pitkiä tunikoita, jakkuja ja neuletakkeja. Kaulukset ja hieman hartioita korostavat yläosat ryhdistävät asua ja vähän pallomaista olemusta.

Suosi suuria, selkeitä kuoseja sekä pystyraitoja, jotka lisäävät vartalon pitkänomaista vaikutelmaa. Näyttävät kaulakorut vievät huomion pois keskivartalosta. Suoralinjaiset housut ja hameet tasapainottavat ylävartaloa. Tukevat korot kengissä puolestaan keventävät kokonaisvaikutelmaa ja lisäävät pituutta. Muista, että olematonta vyötäröä ei kannata korostaa vöillä, poimutuksilla tai röyhelöillä.

Leveälanteinen A

A-vartalotyypille on tyypillistä olemattomat olkapäät, pienet rinnat, kapea vyötärö, leveä lantio sekä muhkeat peppu ja reidet.

Kiinnitä huomio ylävartaloon näyttävillä ja ryhdikkäillä kauluksilla, päänteillä ja huiveilla. Vaaleasävyiset ja -kuosiset yläosat, pussimaiset hihat ja kevyet olkatoppaukset antavat toivottua boostia hartialinjaan. Myös suurikokoiset korvakorut tuovat huomion kasvojen alueelle.

Korosta reilusti vyötäröä erilaisin vöin ja kietaisupaidoin. Unohda a-linjaiset yläosat, sillä ne vain korostavat lantion leveyttä. Lanteilta hillitysti laskostuva ja levenevä hame sekä ylhäältä istuvat, suoralinjaiset tai alaspäin levenevät housut ovat A-vartaloisen ykkösvalinta. Korkeat korot hoikentavat tolppamaisia jalkoja.

Muista valita kenkien tai saappaiden sävyyn sopivat sukkahousut ja jätä kuviolliset sukkikset kauppaan.


Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.