Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Jos vyötärölle on kerääntynyt ylimääräi­siä makkaroita ja mielii kuitenkin näyttää virta­viivaiselta kapeassa juhlakoltussa, muotoilevat sukkikset saattavat tuoda avun.

Sukkiksilla soukaksi

Muotoilevien sukkahousujen luvataan litistävän lantiota ja hoikentavan hyllyvää vyötäröä. Eli jos vyötärölle on kerääntynyt ylimääräi­siä makkaroita ja mielii kuitenkin näyttää virta­viivaiselta kapeassa juhlakoltussa, muotoilevat sukkikset saattavat tuoda avun. Useimmissa merkeissä on puristuksen lisäksi takamusta kohottava rakenne, joka antaa pyöreyttä, jos peppu on alkanut osoittaa alaspäin venähtämi­sen merkkejä.

Falke Control Top 15
Housuosa 30 denieriä, sukat 15 denieriä.
Testaaja 55-vuotias / 168 cm / 80 kg.
Teho-odotus: Ryhdikäs olo vatsaan ja keskivartaloon sekä pyöreyttä peffaan.
Käyttömukavuus: Tosi napakka housuosa. Pukemiseen ja riisumi­seen piti todella keskittyä. Liukas ja hyvin kiiltävä sukkaosa. Plussaa mukana olleesta pukemisohjeesta, tosin se oli englanninkielinen.
Vaikutus: Isompi koko korosti vyötärön makkaroita. Pienempi koko solakoitti mukavasti niin hameen kuin pitkien housujen alla, mutta peffan muotoon ei juuri vaikutusta. Hinta-laatu-suhde ok.
Arvosana 8 ½
Hinta 15,50 e

Wolford Shape & Control Synergy 20 Push-up Panty Tights
Housuosan denierejä ei kerrota, sukat 20 denieriä
Testaaja 55-vuotias / 168 cm / 80 kg.
Teho-odotus:
Ryhdikäs olo vatsaan ja keskivartaloon sekä pyöreyttä peffaan.
Käyttömukavuus: Sopivan tiuk­ka, puolireiteen saakka ulottuva housuosa, jossa naisellinen pit­sikuviointi. Silkkinen, miellyttävä sukkaosa. Helpot pukea ja riisua. Tarkat käyttöohjeet. Kestää hy­vin pesupussipesun. Melko kalliit, mutta kestävät.
Vaikutus: Hyvä puristus. Pyöris­ti peffaa pienesti, ryhdisti myös keskikroppaa.
Arvosana 9 ½
Hinta 33 e

Amar Magic Lift
Housuosa 70 denieriä, sukat 20 denieriä
Testaaja45-vuotias / 164 cm / 83 kg.
Teho-odotus: Mahan litistys ja makkaroiden tasoitus, slimmi kroppa trikoomekon alle.
Käyttömukavuus: Vaikeat pukea, housuosa ei venynyt juuri lain­kaan. Päällä mukavat ja napakat, ja vyötärönauhaa riitti tarpeeksi ylös.
Vaikutus: Selvä puristus, ja erityi­sesti pakaroissa oli "kohottava" tunne – sukkiksiin on neulottu tukea myös takamuksen kohdalle. Mahamakkarat pyrkivät nouse­maan vyötärönauhan yläpuolelle. Muotoilivat kuitenkin vartaloa. Hyvä hinta-laatu-suhde.
Arvosana 9
Hinta 15,90 e

Tiedustelut Amar / Nanso 020 125 800, Falke / Stockmann (09) 1211, Wolford (09) 4789 0907.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.