Varo 85B-ansaa! Yleensä naiset suosivat liian isoa ympärysmittaa ja liian pientä kuppia. Kuva: Shutterstock
Varo 85B-ansaa! Yleensä naiset suosivat liian isoa ympärysmittaa ja liian pientä kuppia. Kuva: Shutterstock

Älä tee toiste, elämänlaatusi kohenee ihanasti.

Se on sillä tavalla, että jos päällä on huonot rintsikat, koko päivä nilkuttaa päätökseensä pahalla tuulella ja levottoman nykimisen merkeissä. Naisen, jonka rintsikat istuvat hyvin, tunnistaa rentoutuneesta olemuksesta ja raikkaasta hymystä. Kunnollisilla rintsikoilla olisi estetty monta perheriitaa ja kansainvälistä konfliktia.

Siksi, kun olet seuraavan kerran Niissä Merkeissä pukukopissa, älä keskity katselemaan sitä, miltä paljas mahasi näyttää. Tarkista mieluummin, ettet tee näitä Glamourin ja Rintaliivioppaan vinkkaamia perusvirheitä:

1. Kuppi ei istu täydellisesti. Katso peiliin sivusuunnassa: jos kuppiin jää vähänkään tyhjää tilaa, koko on liian iso. Jos rinta taas pullottaa kupin rajasta, kuppi on liian pieni. Pyydä myyjältä parempi koko.

2. Ympärys ei kulje vaakasuorassa. Jos ympärys nousee selästä, kokeilet liian isoa ympärysmittaa. Ota pienempi. Liivien täytyy olla yllättävän napakat, ja oikeankokoisen ympäryksen väliin ei jää ylimääräistä tilaa. Selkään saa jäädä makkara, se on normaalia.

3. Olkaimet putoavat. Putoilevissa olkaimissa on yleensä kyse väärästä ympärysmitasta eikä siitä, että olkaimia ei olisi kiristetty tarpeeksi kireälle. Olkaimista ei ole tarkoitus jäädä syviä uurteita. Niiden pitäisi kestää vähemmälläkin tuskalla ylhäällä. Jos kaapistasi löytyy periksi antanutta elastaania eli löysänä löpröttäviä olkahihnoja, heitä rintsikat kylmästi roskiin ja osta uudet.

4. Liivit ovat kiinni sisimmästä hakasesta. Ei, uloin hakanen on paras ratkaisu. Liivien pitää olla aluksi tiukat, jotta jää kiristämisen varaa sitten, kun materiaali alkaa antaa vähän periksi.

5. Koskee. No ei niitä sitten. Jos tuntuu ikävältä tai epämukavalta, älä syytä tissejäsi – ne saavat olla justiin sen malliset kuin ovat. Rintaliiviteollisuus on taatusti keksinyt oikean liivimallin juuri niille.

Lue myös:

Nämä rintaliivit tunnistavat Sen Oikean

Kumarru ja kahmaise: näin rintaliivit kuuluu pukea

Näin valitset oikeankokoiset urheilurintaliivit

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.