Laura Haddock, Christina Hendricks ja Karolina Kurkova näyttävät, kuinka rusetti tekee tyylin. Kuvat: MV Photos
Laura Haddock, Christina Hendricks ja Karolina Kurkova näyttävät, kuinka rusetti tekee tyylin. Kuvat: MV Photos

Romanttiset rusetit rokkaavat julkkisten juhlapuvuissa.

Huomion kohteena paistatteleville tähdille on tärkeää, että punaisen maton juhliin löytyy aina uutta ja näyttävää päällepantavaa. Asuissa pitää olla glamourin lisäksi särmää ja kiinnostavia yksityiskohtia. Monet Hollywood-julkkikset ovat inspiroituneet viime aikoina ruseteista, jotka maustavat juhlalookin ripauksella tyttömäistä romantiikkaa.

Kuvissa vasemmalta oikealle:

Brittinäyttelijä Laura Haddock juhli Jimmy Choon vaaleanvihreässä silkkiä ja pitsiä yhdistävässä puvussa, jonka katseenvangitsijana oli selkämyksen iso rusetti.

Mad Men -sarjan Christina Hendricks edusti lempivärissään sinisessä. Paule Kan jättirusetein viimeistelty satiinipuku toi mieleen elegantin lahjapaketin.

Huippumalli Karolina Kurkovan trendinenä haistaa viimeiset villitykset. Oranssissa Viktor & Rolfin asussa oli kiinnostavia detaljeja, kuten vyötärölle kietaistu rusetti ja kankaan kirahvikuviointi.

Lue myös:

Näin puet väljät trendihousut

Catwalkeilta bongattua: kauden muotiväri on vihreä

Nämä olivat muodin hittituotteet 2014 – ostitko sinäkin?

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.