Kuvat Getty Images / AOP
Kuvat Getty Images / AOP

Hollywoodin kaunottaret verhoutuvat nyt viininpunaiseen.

Viininpunainen, burgundi ja tumma violetti hurmaavat syksyn trendiväreinä. Voimakkaat sävyt sopivat loppuvuoden juhlakauden menoihin.

Murretut värit eivät ole liian rohkeita ja hyökkääviä – kuten moni ajattelee kirkkaanpunaisesta – vaan piristävä vaihtoehto perinteiselle pikkumustalle.

Tyylikäs viininpunainen on vallannut myös punaiset matot, sillä monet Hollywood-tähdet ovat paistatelleet salamavalojen loisteessa ajankohtaisissa muotiluomuksissa.

Kuvissa vasemmalta oikealle:

Nälkäpeli-elokuvan Elizabeth Banks löysi juhlapukunsa Alexander McQueenin syysmallistosta. Myös näyttävät korkkarit ja ylellinen iltalaukku olivat muotitalon käsialaa.

Viininpunainen sopi loistavasti tummapiirteiselle Julia Louis-Dreyfusille. Näyttelijä itse kuvaili Vera Wangin silkkiä ja tylliä yhdistävän uniikkipuvun väriä ”häränvereksi”. Alaspäin levenevä helma laahuksineen ammensi merenneitoteemasta.

Syyskuussa näyttelijä Ryan Reynoldsin kanssa avioitunut näyttelijä Blake Lively on ollut viime aikojen kuvatuimpia staroja, sillä paparazzit ovat zoomailleet tiukasti hänen vatsanseutuaan. Pari on kieltänyt jenkkilehdissä esitetyt raskaushuhut, mutta lähipiirin mukaan heillä on tuleville pienokaisilleen jo nimet valmiina: pojasta tulee Charleston ja tytöstä Carolina.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.