KORKEA VYÖTÄRÖ JA LEVEÄT LAHKEET – IHAN KUIN SILLOIN JOSKUS. 
Kukkakuosinen sifonkipaita on henkäyksenkevyt, 135 €, Liu jo. Tekoturkisliivi, 49,95 €, Bik Bok. Leveälahkeisissa farkuissa on punottu vyötärökaistale ja taskunsuut, 74,95 €, Never Denim. Irrota linssit, ja aurinkolaseista kuoriutuu tyylin täydentävät kekkoslasit, 19,95 €, Zara. Kolminkertainen kullansävyinen kaulaketju, 25 €, Supertrash. Pitkää kaulakorua koristaa laatta-amuletti, 7,95 €, Lindex. Rannekoru, 54,90 €, Zanzlösa Zmycken. Tolppakorkoiset nahkasandaalit, 69,90 €, Xit.
KORKEA VYÖTÄRÖ JA LEVEÄT LAHKEET – IHAN KUIN SILLOIN JOSKUS. Kukkakuosinen sifonkipaita on henkäyksenkevyt, 135 €, Liu jo. Tekoturkisliivi, 49,95 €, Bik Bok. Leveälahkeisissa farkuissa on punottu vyötärökaistale ja taskunsuut, 74,95 €, Never Denim. Irrota linssit, ja aurinkolaseista kuoriutuu tyylin täydentävät kekkoslasit, 19,95 €, Zara. Kolminkertainen kullansävyinen kaulaketju, 25 €, Supertrash. Pitkää kaulakorua koristaa laatta-amuletti, 7,95 €, Lindex. Rannekoru, 54,90 €, Zanzlösa Zmycken. Tolppakorkoiset nahkasandaalit, 69,90 €, Xit.
FARKKU TAIPUU MYÖS TRENSSIKSI. 
Kukkakuosisessa tunikassa on kuminauharypytetty pääntie, 40 €, Mango. Kevyesti kiiltävä pinta antaa takille hienostuneen ilmeen, 59,95 €, Zara. Huopahatussa on reilun kokoinen lieri, 24,95 €, Gina Tricot.
FARKKU TAIPUU MYÖS TRENSSIKSI. Kukkakuosisessa tunikassa on kuminauharypytetty pääntie, 40 €, Mango. Kevyesti kiiltävä pinta antaa takille hienostuneen ilmeen, 59,95 €, Zara. Huopahatussa on reilun kokoinen lieri, 24,95 €, Gina Tricot.
ILMOJEN VIILETESSÄ FARKKUMEKON ALLE PUETAAN TRENDIKÄS POOLOPAITA. 
Joustava farkkuliivimekko, 40 €, Mango. Hevosaiheinen silkkihuivi, 44,90 €, Etcetera. Krokokuosisessa keinonahkavyössä on näyttävä solki, 24,95 €, Bik Bok. Suurikokoiset korvarenkaat, 7,90 €/3 paria, ja ranneketju sydänriipuksella, 5,90 €, Glitter.
ILMOJEN VIILETESSÄ FARKKUMEKON ALLE PUETAAN TRENDIKÄS POOLOPAITA. Joustava farkkuliivimekko, 40 €, Mango. Hevosaiheinen silkkihuivi, 44,90 €, Etcetera. Krokokuosisessa keinonahkavyössä on näyttävä solki, 24,95 €, Bik Bok. Suurikokoiset korvarenkaat, 7,90 €/3 paria, ja ranneketju sydänriipuksella, 5,90 €, Glitter.
SYKSYLLÄ HAME JA SAAPPAAT HAASTAVAT HOUSUT. 
Raidallinen pooloneule, 29,95 €, Lindex. Joustavassa a-linjaisessa farkkuhameessa on nappilista edessä, 39,95 €, Zara. Nahkainen tupsuvyö, 51 €, Longchamp. Siro kullattu teräskello, 109 €, Esprit. Polvipituisten mokkanahkasaappaiden takana kulkee nyörikuja, 89,95 €, Zara. Puolikuun muotoisen laukun metallikoristeen pinnalta voi vaikka peilata, 390 €, Furla.
SYKSYLLÄ HAME JA SAAPPAAT HAASTAVAT HOUSUT. Raidallinen pooloneule, 29,95 €, Lindex. Joustavassa a-linjaisessa farkkuhameessa on nappilista edessä, 39,95 €, Zara. Nahkainen tupsuvyö, 51 €, Longchamp. Siro kullattu teräskello, 109 €, Esprit. Polvipituisten mokkanahkasaappaiden takana kulkee nyörikuja, 89,95 €, Zara. Puolikuun muotoisen laukun metallikoristeen pinnalta voi vaikka peilata, 390 €, Furla.

Lepahtavat housunpuntit ja farkkuhameet ovat taas täällä.

Kuvauspaikka Corona Baari & Biljardi, andorra.fi. Meikki ja hiukset Reija Lommi/Toimisto. Tiedustelut ginatricot.fi. Glitter 0400 388 317. Esprit (09) 477 8520. Furla 010 470 6655. Liu Jo (09) 5655 7118. Lindex 020 142 2400. mango.com. Never Denim/Bik Bok 040 631 6991. Supertrash/Griffin & Co Oy (09) 750 023. zara.com. Xit/Din Sko (09) 687 7630.

Lue lisää:

Keltainen ei ole vain kesän väri – katso Hollywood-tähtien tyylivinkit

Kymmenen syksyn muodin parasta trendiä – joko olet ottanut haltuun?

Tältä näyttää syksyn takkimuoti – 30 ihaninta alle 100 euron takkia

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.