Kevättakkiostoksille kannattaa suunnata pian, sillä parhaat viedään ensin. Klassikot pitävät aina pintansa.

Pieni takki–suomi-sanasto

Trenssi eli trenchcoat sai nimensä taisteluhaudoista, sillä se oli alunperin brittiarmeijalle valmistettu sadetakki. Brittimerkki Burberry on kuuluisa trensseistään, ja klassikkotakit ovat suosittuja niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Klassisin väri on beige, mutta trenssejä valmistetaan nykyään useissa väreissä.

Parka saattaa kuulostaa surkealta, mutta huppunsa ja säätä hyvin kestävän kankaansa ansiosta se sopii hyvin välikausitakiksi. Armeijavaikutteinen rento takki on usein vihreä- tai ruskeasävyinen.

Kipparintakki eli englanninkieliseltä nimeltään pea coat on yllättäen saanut vaikutteita laivastosta. Sen tunnistat kaksirivinapituksesta ja alaspäin levenevästä helmasta. Keväällä ohuessa villakankaisessa takissa ei tule liian kuuma, mutta kesällä kannattaa valita puuvilllainen.

Biker-nahkatakissa on prätkähenkeä. Silti takki sopii myös naiselliseen pukeutumiseen ja siitä on tullut monen naisen univormu, joka sopii niin arkeen kuin juhlavampaankin käyttöön. Nahkatakissa on särmää, mutta se on rennompi kuin bleiseri. Kovis-vaikutelman luot mustalla, toppauksilla ja tikkauksilla ryyditetyllä rotsilla. Naisellisuutta tuovat valuvat leikkaukset ja ylellisen pehmeä, vaalea nahka.

Mitä sinä hankit kevääksi? Kerro, suositko klassikoita vai innostutko trendeistä.