Valkoiset tennarit kuuluvat bloggarin kevättyyliin. Kuva: Jenni Ukkonen
Valkoiset tennarit kuuluvat bloggarin kevättyyliin. Kuva: Jenni Ukkonen

Tennaribuumi jatkuu vahvana, tietää suosittua muotiblogia pitävä Jenni Ukkonen.

Lontoossa asuva muotibloggari Jenni Ukkonen kulkee tänä keväänä mukavissa – ja supertrendikkäissä – kengissä. Omaa nimeään kantavaa blogia kirjoittava nainen on innoissaan kevään tennaritrendistä.

– Tykkään sporttivaikutteisesta pukeutumisesta, mistä ainakin Lontoossa yksi näkyvimmistä esimerkeistä on tällä hetkellä Adidaksen Stan Smith -tennarit. Sellaiset ovat joka toisen vastaantulijan jaloissa! Jenni kertoo.

Hän pohti ensin jonkin aikaa, ostaisiko kengät, mutta ”sortui” lopulta.

– Ne ovat muuten aidosti mukavat jalassa. Mitkä tahansa valkeat lenkkarit on kuitenkin mielestäni yksi kevään ykkösjuttuja.

Jennille mukavat kengät ovat tärkeät, sillä hän kävelee töihin joka aamu.

– Työskentelen muotialalla, mutta haluan pukeutua mukaviin vaatteisiin. Siksi sporttihenkisyyden näkyminen on loistava juttu, ja monelta urheilumerkiltä löytyy nykyään trendikkäitä vaatteita arkikäyttöönkin. Useimpina päivinä häärään toimistolla Niken tai New Balancen lenkkareissa.

Hattu tekee aikuisen naisen

Toinen kevään asustetrendi, josta Jenni innostuu, ovat hatut.

– Ihastuin niihin viime syksynä, mutta nyt hattumaniani alkaa ottaa tuulta alleen oikein kunnolla. Hatut viimeistelevät asun skarpilla tavalla ja jostain syystä hatullinen asu näyttää mielestäni aina hyvällä tapaa ’vanhemmalta’ kuin ilman. Tuntuu, että aikuinen nainen voi kantaa hattua tuntematta oloaan ylipukeutuneeksi, Jenni selittää.

Jenni kehottaa kokeilemaan rohkeasti trendejä, jotka eivät välttämättä ensin tunnu aivan omilta. Hän itse on löytänyt tänä keväänä pastellisävyt.

Trendejä kannattaa kokeilla ensin varoen.

– En ole ihminen, joka osaisi lähteä kotoa päästä varpaisiin pastelleissa, mutta pieninä annoksina ne raikastavat asukokonaisuutta ja tuovat siihen hempeyttä ja leikkimieltä. Ei aina tarvitse olla niin vakava!

– Pastellinsävyinen minilaukku on vielä hankintalistallani. Esimerkiksi Furlalla on tosi kauniita vaihtoehtoja, Jenni suunnittelee.

Yksinkertainen toimii aina

Jenni on vuosien mittaan löytänyt oman tyylinsä, jonka salaisuus on yksinkertaisuus.

– Välillä itse kukin haluaa näyttää tavallista laitetummalta ja leikkiä asusteilla tavallista enemmän, mutta jos jotain olen huomannut niin sen, että kotoa lähtiessä kannattaa oikeasti poistaa se asuste, jonka viimeisenä ylleen laittoi. Muutoin kokonaisuus voi olla liikaa, vaikka se ideana omassa päässä toimisikin.

Jennin omiksi suosikkiasuiksi ovat nousseet ne kaikkein yksinkertaisimmat yhdistelmät.

– Tavallisesta asusta tulee kivempi satsaamalla laadukkaisiin materiaaleihin ja yhteen tai kahteen arvokkaampaan asusteeseen, jotka erottuvat edukseen ja tekevät ”tusina-asusta” mielenkiintoisemman ja arvokkaamman näköisen, Jenni neuvoo.

Lue myös:

Ammattijärjestäjä kertoo: tämä on yleisin virhe vaatekaapissasi

Tältä Jannika B näyttää ilman meikkejään – tunnistaisitko?

Parhaat vaatemerkit – paljasta löytösi!

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.