Jos kaikki menee hyvin, Jenni Ahtiaisen gTien asusteita nähdään Marilyn Mansonin musiikkivideolla. Kuvat: Panu Pälviä ja Reuters
Jos kaikki menee hyvin, Jenni Ahtiaisen gTien asusteita nähdään Marilyn Mansonin musiikkivideolla. Kuvat: Panu Pälviä ja Reuters

Metallitähti Marilyn Manson kiinnostui Jenni Ahtiaisen gTie-asusteista. Aiemmin suunnittelijan luomuksiin on ihastunut räppäri Snoop Dogg.

Metalliartisti Marilyn Manson kiinnostui gTie-yritystä pyörittävän Jenni Ahtiaisen asusteista. Ahtiainen sai torstaina puhelun Los Angelesista, jossa kerrottiin, että Manson haluaisi asusteita musiikkivideolleen. Ainoaksi ongelmaksi koitui se, miten asusteet saisi nopeasti Los Angelesiin.

– MANSON-APUA! Nyt se sitten tuli puhelun muodossa juuri äsken suoraan Losista. Mun all time -dream. Mahdollisuus saada kamat Marilyn Mansonin videolle. On vain yksi ongelma: etäisyys. gTien vermeiden pitäis olla Losissa paikallista aikaa perjantai-iltana. Ihan viimeistään lauantai-aamuna. Video kuvataan lauantaina ja sunnuntaina. Eli kysymys onkin, olisko kukaan menossa Losiin? Tunteeko kukaan ketään, joka olis menossa Losiin? Palkkio taattu! Jenni Ahtiainen kirjoitti torstaina gTien Facebook-sivuilla.

Perjantaina Ahtiainen päivitti, että paketti on saatu matkaan ja kiitti ihmisten avusta.

Julkaisu käyttäjältä gTie.
Tällainen paketti Marilyn Mansonille lähti. Kuva: Facebook/gTie

Aiemmin Ahtiaisen asusteisiin on ihastunut räppäri Snoop Dogg, joka tilasi sunnittelijalta eettisestä poronnahasta tehdyn pipon. Ahtiaisen luomuksia on nähty myös julkkisten päällä Golden Globe Awardseissa ja American Music Awardseissa sekä Suomessa Linnan juhlissa. Ahtiainen perusti gTie-merkin vuonna 2007.

Kuvia asusteista näet täältä.

Lue myös:

Girls-tähti ihastui suomalaissuunnittelijan vaatteisiin

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.