Suunnittelija Antti Asplundilla oli tilillään 70 senttiä, kun hän alkoi tehdä Heterophobia-mallistoaan. – Onneksi äiti lainasi 20 euroa, hän kertoo.

Suunnittelija Antti Asplund julkaisi kesällä uuden mallistonsa Heterophobian. Malliston ensimmäiset vaatteet nähtiin kesäkuussa Pride-tapahtumassa, jossa tuotteet myytiin hetkessä loppuun. Heinäkuussa Asplund pääsi yllättäen esittelemään mallistoaan myös Berliinin muotiviikoille. Heterophobia-mallistolla suunnittelija haluaa julistaa tasavertaisuutta sukupuolesta ja seksuaalisuudesta riippumatta.

Antti kertoi Loop-radiokanavalla toteuttaneensa malliston todella nopeasti, lähes nollabudjetilla.

– 70 senttiä oli rahaa tilillä, kun aloimme kuvata mallistoa, Antti sanoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensimmäiset Heterophobia-printit Antti teki silitystekniikalla komerostaan löytyneisiin vanhoihin vaatteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Silityspaperi on 70 sentin budjettiin tosi kallista, mutta ihana naapurini lainasi tulostinta. Ja kiitos äidin, hän lainasi 20 euroa. Viisi meni pilalle, mutta saimme valokuvaajan ja intohimoisen tiimini ansiosta printit ja kuvat valmiiksi. Niiden perusteella kiinnostus kasvoi.

Berliinin muotiviikoille Antilla oli aikaa valmistautua vain reilu viikko, sillä hän sai sieltä yllätyksekseen peruutuspaikan. Suunnittelija kutsui tiiminsä koolle ja sai nopeasti lisää sponsoreita.

– Kutsun työryhmääni karavaanareiksi, koska kuljemme ympäriinsä kuin mustalaiset. Keräsimme yli sata yksityislahjoittaa, lähinnä pieniä yrityksiä, koska isot olivat lomilla. Tosin muutama isokin yritys lähti mukaan, esimerkiksi Samsung. Kymmenessä päivässä Heterophobia laajennettiin kymmenen tuotteen kaupallisesta mallistosta 200 tuotteen näytösmallistoksi.

Vuodesta 2007 vaatteita suunnittellut Antti Asplund on suurelle yleisölle tuttu Muodin huipulle -sarjasta, jossa hän oli mukana vuonna 2009.

Kuvat: Instagram: anttiasplund ja heterophobiaofficial
Sisältö jatkuu mainoksen alla