Muuttaisikohan koripalloilija Lauri Markkanen valkoiset leggingsit joogahousuista trendivaatteiksi? Kuva: Shutterstock ja Instagram
Muuttaisikohan koripalloilija Lauri Markkanen valkoiset leggingsit joogahousuista trendivaatteiksi? Kuva: Shutterstock ja Instagram

Kansan rakastama Susijengin stara Lauri Markkanen on nähty valkoisia leggingsejä muistuttavaan vaatekappaleeseen pukeutuneena.

Valkoiset leggingsit ovat monen naisen ja tytön luottovaate niihin tilanteisiin, joissa mustat leggingsit tai sukkahousut ovat liikaa, ja paljaat sääret tai ihonväriset sukkahousut taas liian vähän. Valkoiset leggingsit ovat luotettavat kultaisen keskitien kulkijat.

Tyyligurujen suosiossa ne eivät kuitenkaan ole. Leggariparkoja pidetään tyylittömänä valintana.

– Armottominta leggingseissä on valkoinen väri, joka ei peitä mitään vaan tuo esille kaikki mahdolliset muhkurat, tyylikonsultti Leena Sarvi tylyttää Ilta-Sanomissa.

Hame pitäisi ilmeisesti pukea paljain säärin, ja jos taas mielii käyttää valkoisia leggingsejä housuina, pitäisi olla Miley Cyrus We Can't Stop -hitin videolla, mikä ei sekään ole takuuvarma tyylivoitto.

Valkoisten leggingsien housuus on toistuvasti kyseenalaistettu, ja leggareihin kohdistuva Leggingsit eivät ole housut -sorto on vielä ihan oma lukunsa.

Valoa tunnelin päässä

Hyväksyvä valo saattaa nyt kaikesta huolimatta kajastella tunnelin päässä. Kansan rakastama, armoitettu koripallostara Lauri Markkanen on nimittäin nähty Instagramissa pukeutuneena vaatekappaleeseen, joka näyttää erehdyttävästi suomalaisnaisten suosimilta joustavilta, valkoisilta leggingseiltä. Pituuskin täsmää: 2,13 metriä pitkää Lauria puolisääreen ulottuvat pöksyt voisivat olla keskimittaisella naisella täyspitkät leggingsit. 

 

Back at it.. 🏀 Great workout with the fellas! 💪🏼🙏🏼

Henkilön Lauri Markkanen (@laurimarkkanen) jakama julkaisu

Susijengin tähtipelaaja on yhdistänyt leggingsinsä väljiin koripallosortseihin. 

Nyt täytyy vain jäädä odottamaan, että Markkasen asuvalinta tuo leggingsit muotiin. Valkoisten leggingsien kunnian päivä voi hyvinkin vielä koittaa, sillä halveksittu sukat sandaaleissa -tyylikin on hiljattain saanut fashionistojen hyväksynnän: Nyt se on virallista! Suomalaisten parjattu sukat sandaaleissa -tyyli löi vihdoin läpi

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.