Tältä Linnan kutsuvieraat voisivat näyttää ensi tiistaina, kun Suomi juhlii itsenäisyyttään.

Yksi itsenäisyyspäivän illan suurimpia arvoituksia on, mitä kansanedustaja Kike Elomaa pukee ylleen juhlaan. Sen jo tiedämme, että hän on pyytänyt pukunsa väriksi valkoista. Marchesan tummanpuhuva hörsellys ei ainakaan jättäisi ketään kylmäksi eivätkä Rachel Gilbertin mekon paljetit huomaamatta.

Tuore valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on petrannut tyyliään viime aikoina. Temperley Londonin art deco -henkisessä mekossa on uutta twistiä. Kuva Shopbop.com

Suunnistaja Minna Kauppi ei ole ensimmäistä kertaa linnassa. Kiinnostava printti Monique Lhuillierin mekossa toisi särmää naiselliseen ja klassiseen tyyliin.

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on rohkea tyylittelijä. Riittäisikö pokka Herve Legerin vartalonmyötäiseen säväyttäjään? Kuva Shopbop.com

Satu Taiveahon juhlaeleganssi on ollut perinteisesti rönsyilevä ja täynnä glamouria. Miltähän Satu näyttäisi yksinkertaisen linjakkaassa Victoria Beckhamin mekossa? Kuva Net-a-porter.com

Riikka Pulkkinen on ensikertalainen Linnassa. Roland Mouretin japanilaishenkinen kultainen mekko sopisi kirjailijalle täydellisesti. Kuva Net-a-porter.com

Poppari Jenni Vartiaisesta veikkaillaan jo Linnan kuningatarta. Jenni luottaa usein suunnittelija Katri Niskasen laskostettuihin luomuksiin, mutta voisihan suosikkilaulaja myös räväyttää rohkealla venäläishenkisellä kuosilla Atelier Versacen tapaan.


Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.