Suuntaa syksyyn nämä saapasvinkit mielessäsi.

Varrettomat nilkkurit

Yhdistä: Huikean korkeat korot ja kenkien kanssa samanväriset sukkahousut luovat illuusion loputtoman pitkistä sääristä. Paljasta sirot nilkkasi – varrettomat nilkkurit toimivat myös vajaamittaisten lahkeiden kanssa. Syksyn viiletessä lahkeen alta voi pilkistää myös tyylikkäästi kuvioitu sukka.
 

Vältä näitä: Varrettomat nilkkurit sopivat lähes kaiken kanssa. Vältä kuitenkin liian lyhyttä hameenhelmaa hyvin korkeiden korkojen kanssa. Kiinnitä myös huomiota siihen, että lahkeet ovat täsmälleen oikean mittaiset. Pillilahkeet saavat päättyä siihen, mistä nilkkurin varsi alkaa ja leveämmät lahkeet leijailla sentin maanpinnan yläpuolella.

Saappaat lyhyellä varrella

Yhdistä: Väljävartiset matalat buutsit näyttävät rennoilta niin minihameen tai -mekon kanssa kuin pillifarkkujen lahkeet sisälläänkin. Voit myös piilottaa varret bootcut-farkkujen lahkeisiin. Jos saappaat ovat koristeelliset tai muodoltaan veistokselliset, pidä muu asu yksinkertaisena ja linjakkaana. Ovatko kenkäsi mustat? Kokeile värillisiä tai kuviollisia sukkahousuja.

Vältä näitä: Ole tarkkana puolipitkän varren kanssa. Koska se peittää nilkan, jalan kapeimman osan, vaarana on, että pohje näyttää tasapaksulta. Tsekkaa säärtesi linjat peilistä ennen ostopäätöstä.

Pitkävartiset saappaat

Yhdistä: Polven alle ulottuvia saappaita on turha piilotella lahkeiden alla, ellei niitä pidä jaloissaan ainoastaan lämmitystarkoituksessa. Paras helmanpituus löytyy kokeilemalla: helman alareunan ja saappaan varren yläreunan välille olisi hyvä jäädä noin kymmenen sentin väli tai helman peittää saappaan yläreuna kokonaan. Kapeavartiset saappaat sopivat hyvin pidempienkin helmojen pariksi.

Vältä näitä: Jos saappaan varsi on pitkä ja leveä ja hameen helma pitkä ja runsas, vaikutelmasta voi tulla turhan raskas. Jätä tällöin pilkahdus polvea näkyville.