Rohkealla halkiollaan kohauttanut radiopersoona Jekku Berglund:
Jekku Berglundin gaalapuvun halkio suunniteltiin tarkkaan, jotta mitään ylimääräistä ei vilahtaisi. Kuva: Heli Roosmäe
Jekku Berglundin gaalapuvun halkio suunniteltiin tarkkaan, jotta mitään ylimääräistä ei vilahtaisi. Kuva: Heli Roosmäe

Loop-radiokanavan juontaja, tyylitaituri Jekku Berglung aavistaa, että seuraavaksi muotia on sportti- ja hippityylin yhdistäminen.

Loop Looks -muotiohjelmaa radiossa ja Hero-tv-kanavalla luotsaava Jekku Berglund löytää inspiraatiota pukeutumiseensa Instagramista.

– En välttämättä ota sielä suoraan tyylivinkkejä, vaan yleistä fiilistä, jota sovellan omaan pukeutumiseeni.

Jekku kuvailee tyyliään naiselliseksi sporttisella twistillä.

– Tykkään yhdistellä trendejä sporttiin. Tällä hetkellä suosikkivaatteitani ovat ehdottomasti kaikki leveät lahkeet, yhdistettynä verkkatakkiin ja erilaisiin juoksulenkkareihin, hän kertoo.

Jekku arveleekin, että seuraava trendi tulee olemaan sporttisen yhdistäminen hippityyliin, mistä leveiden lahkeiden ja juoksulenkkareiden yhdistelmä on hyvä esimerkki.


Pitkä takki ja naiselliset korkokengät kuuluvat Jekun luottovaatteisiin.


Mitkä ovat tyylisi kulmakivet?

Tyylini suurin kulmakivi on ehdottomasti se, etten käytä oikeastaan ikinä farkkuja. Etenkään sinisiä. Korostan pitkiä jalkojani pitkillä sukilla, pienellä maiharikorolla ja lyhyillä mutta tyylikkäillä hameilla. Käytän myös paljon miesten rotseja. Lainaan esimerkiksi poikaystäväni Burberry-trenssiä, se on sopivasti vähän iso. Vyöllä kiristettynä se näyttää täydelliseltä niin arki- kuin juhlalookinkin kanssa.


Jekku korostaa tyylissään mielellään pitkiä jalkojaan.


Lempivaatteesi tällä hetkellä?

Lenkkarit, kauniit sirot avokkaat, mustat trikoot ja pitkä, kevyt taki sekä juhlavaatteina pitkähihaiset poolokaulukselliset mekot.


Jekun unelmat toteutuivat, kun Mert Otsamo suunnitteli hänelle puvun Radiogaalaan. Kuva: Heli Roosmäe


Sinut palkittiin tämän vuoden Radiogaalassa vuoden radioammattilaisena, mutta eniten huomiota sai iltapukusi rohkea halkio. Miten päädyit valitsemaan kyseisen asun?

Mekko syntyi minun haaveistani ja suunnittelija Mert Otsamon täydellisestä toteutuksesta. Haaveilin yhteistyöstä suunnittelija Mertin kanssa jo vuonna 2013, ja tänä vuonna se viimein onnistui.

Halusin puvun, joka säväyttää olematta halpa. Gaalapukeutumisessa pitää toteuttaa unelmia, ja sitä me tässä Mertin kanssa teimme. Mielestäni puvussa ei ollut mitään rajua, sehän oli vain minun jalkani, mutta jokainen kuitenkin kiinnitti huomiota pukuuni illan aikana. Halkio oli vielä alun perin vielä korkeampi, koko jalan mittainen, mutta se lyheni, jotta Mert pystyi toteuttamaan puvun niin, ettei sieltä vilahtele.


Jekku rakastaa tällä hetkellä hapsuja, jotka eivät kuitenkaan näytä liian hippimäisiltä.


Ketkä ovat tyylikkäitä julkkiksia, joita kannattaa seurata?

Uusi ihastukseni on malli Natasha Poly. Myös malli Lara Stone on niin kuuma ja magee mimmi. Laulaja Rihanna totta kai, hänellä on aina niin minun tyylistäni kamaa päällä, ja sellainen pomoasenne pitäisi olla kaikilla naisilla. Malli Cara Delevigne asenteen takia.

Mikä on suosikkivinkkisi pukeutumiseen?

Tärkein neuvoni on se, että vaikka mitä olis muodissa ja trendikästä sillä hetkellä, siihen ei kannata pukeutua, jos se ei sovi omalle vartalotyypille! Toinen vinkki: vaikka kelaat päässäsi että jokin vaateyhdistelmä toimii, kokeile ennen kuin pakkaat mukaan esimerkiksi matkalle. Olen ollut sata kertaa tilanteessa, jossa olen huomannut, että esimerkiksi takki jonka luulin toimivan, näyttääkin superkömpelöltä tai huonolta kuvassa. Ja sitten viimeinen vinkki: laita juhlavat korvikset tavallisen trikoopaidan kanssa ja näytät heti huolitellulta!

Lue myös:

Sara Chafak: ”Sain lapsena traumoja farkuista”

Mitä ylle kevään ja kesän juhliin? Näitä trendejä muotibloggari suosittelee

Jenni Vartiainen tyylistään: "En voisi pukeutua kuin Lady Gaga"

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.