Merihenkinen muoti on nyt rennon riehakasta, tietää muotisuunnittelija Rachel Roy. Puvun epäsymmetrinen helma oli kiinnostava yksityiskohta. Kuvat: MV Photos
Merihenkinen muoti on nyt rennon riehakasta, tietää muotisuunnittelija Rachel Roy. Puvun epäsymmetrinen helma oli kiinnostava yksityiskohta. Kuvat: MV Photos
Näyttelijä Olivia Wilde edusti Tribecan filmijuhlilla pirteässä Dsquared2-merkin silkkimekossa, joka löytyy muotitalon syksyn mallistosta.
Näyttelijä Olivia Wilde edusti Tribecan filmijuhlilla pirteässä Dsquared2-merkin silkkimekossa, joka löytyy muotitalon syksyn mallistosta.
Boheemisti eripaksuiset raidat rytmittivät True Detective -sarjan Michelle Monaghanin retrotyylistä asukokonaisuutta.
Boheemisti eripaksuiset raidat rytmittivät True Detective -sarjan Michelle Monaghanin retrotyylistä asukokonaisuutta.

Viivat saavat vilistä silmissä, sillä seilorimuoti on rantautunut katukuvaan. Rytmikkäät raidat ovat yksi sesongin suosituimmista trendeistä.

Merihenkisten raitojen saapuminen on varma kesän merkki. Raikkaan seilorityylin perusvärit – sininen ja valkoinen – täydentyvät nyt pirteällä punaisella. Rempseät raitapuvut ovat hurmanneet myös monet Hollywood-tähdet, jotka ovat ottaneet tyylin omakseen.

Jos vahva raidoitus tuntuu liian huomiota herättävältä, viivakuosia voi rauhoittaa yksivärisellä vaatteella: muodikkaan raitahameen voi yhdistää vaikka kokovalkoiseen toppiin.

Lue myös:

Napa ja kyljet esiin Hollywoodin malliin – muodin nimissä

Tämä asuste pelastaa huonon hiuspäivän

Kesän kuumin paljastelutrendi on tässä

niila

Ratkea raitaan – niin Hollywood-tähdetkin tekevät

Toimii minulle! Minuun uppoaa täysin merimiestyyliset vaatteet, laukut ja kengätkin! Etsin melko pitkään minulle sopivaa nettikauppaa, kunnes sitten alkoivat alennusmyynnit ja löysin oman suosikkini nimeltään Spartoo ! Tilasin sinisen ja tietysti raidoilla varustetun hellemekon sekä lisäksi kiilakorkoiset avokkaat saman tyylin mukaan vaaleammassa sävyssä.
Lue kommentti

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.