Kenkäfriikki Kanye West. Kuva Shutterstock
Kenkäfriikki Kanye West. Kuva Shutterstock

Räppäri Kanye Westin suunnittelemien lenkkareiden hinta on noussut eBayssa tähtitieteelliseksi.

Jos Minna Parikat tuntuvat joskus kalliilta, niiden hinta on taskurahaa Niken lenkkareihin verrattuna.

Räppäri Kanye Westin suunnittelemien Nike Air Yeezy 2 'Red October' -lenkkareiden hinta on nimittäin noussut eBayssa jo yli 16 miljoonaan dollariin eli lähes 12 miljoonaan euroon. Miesten tennarit ovat koko 8.

Erikoiset lenkkareista tekee se, että niitä on valmistettu rajoitettu määrä. Kun Nike ilmoitti sunnuntaina Twitterissä, että kengät tulevat myyntiin, ne myytiin loppuun 11 minuutissa.

Kovin kauaa Nike ei kuitenkaan pysty enää rahastamaan Kanyen nimellä, sillä yritys ja räppäri ovat nykyään riidoissa, ja Kanye suunnittelee tällä hetkellä tennareita Adidakselle.

Voit katsoa kuvan lenkkareista täältä.

Lue myös:

Tältä näyttää Kanye Westin ja Kim Kardashianin kapaloon kääritty esikoinen

Tästä takista tuli muoti-ilmiö - myytiin loppuun jo ennen ilmestymistä

Osaatko lausua luksusmerkkien nimet oikein?

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.