Tyyli-ikoneiksi nousseet JVG-räppärit Jare ja VilleGalle eivät mielellään pukeudu samaan asuun kahdesti. Miesten tyyli koostuu väreistä ja omintakeisista löydöistä.

Mikä on tyylinne juju?

VILLEGALLE: Olen nuoresta saakka halunnut erottua joukosta. Koulussa räikeistä vaatteista tuli joskus sanomista. Välillä olen kokomustassa, mutta varsinkin keikoille on kiva pukea värikästä. Tärkeintä on, että vaatteet tuntuvat mukavilta. Olen esiintynyt tv-ohjelmassakin verkkarihousuissa ja hupparissa. Ei koko ajan tarvitse olla niin tukka geelissä.

JARE: Sekoitan eri tyylejä, yhdistän vaikka verkkarit ja kauluspaidan. Tsekkaan parhaat jutut ja koostan niistä omani. Vaatteista pitää tulla hyvä fiilis ja niiden on tunnuttava hyvältä päällä.

VILLEGALLE: Tyyli on meille tosi tärkeää. Uudella levyllämme on ­biisi Fäijönii. Se kertoo siitä, että pitää löytää oma tyyli eikä pölliä sitä muilta.

Miten pukeutumistanne kommentoidaan?

VILLEGALLE: Instagramissa kysellään, mistä mikäkin vaate on ostettu ja kommentoidaan vaikkapa hienoa hattua. Useimmin Suomessa kuitenkin katsotaan oudosti, jos on vähän strutsia rotsissa. Lontoossa tai Pariisissa jengi tulee heti kommentoimaan positiivisesti. ­Pyrin ­itsekin kehumaan muiden vaatteita.

JARE: Yleisö on tottunut sihen, että esimerkiksi Cheek on aina ykkösissä. Kun me pamahdimme lavalle verkkareissa, kylän daamit olivat vähän näreissään ja ihmettelivät, mihin Guccin kengät jäivät.

Kuinka paljon teillä on vaatteita?

VILLEGALLE: Sairaan paljon. Systeri myi kirppiksellä monta kassillista kamojani. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että lehtikuvauksissa tai tv-haastatteluissa en pukeutuisi samoihin vaatteisiin ainakaan vähään aikaan. Se vaate on silloin niin sanotusti rokattu joksikin aikaa.

Millaisia shoppailijoita olette?

JARE: Saamme paljon vaatteita, joten joka päivä ei tule käytyä kaupoilla. Kun vaatteita sitten tilaa netistä, tulee tilattua himmee lämäri kerralla. Myös reissuilta tulee osteltua, mutta stadin kaupoista en ole pitkään aikaan löytänyt mitään.

VILLEGALLE: Teemme yhteistyötä Adidaksen kanssa, ja sieltä löydän paljon kaikkea kivaa. Vaatteen ei kuitenkaan tarvitse olla Ralph Laurenia ollakseen cool, vaan H&M:kin kelpaa. Olen tehnyt löytöjä myös naistenosastoilta, siellä on siistimmät valikoimat. Minulla on myös sen verran pieni jalka, että suurimmat naisten kengät mahtuvat. Olemme käyneet pari kertaa Jenkeissä, missä on mukava shoppailla.

Mitä ette koskaan pukisi päällenne?

MOLEMMAT: Crocseja!

JARE: Aika monia juttuja voi kuitenkin käyttää, jos sen vaan rokkaa täysillä ja kantaa kunnialla.

VILLEGALLE: Olen aika kaikkiruokainen, mutta leveitä farkkuja tai vanhaa räppivaatetta en enää käyttäisi.

JARE: En minäkään. Jossakin vaiheessa jouduin itse kaventamaan farkkuni, kun en löytänyt tarpeeksi kapeita.

Miten valitsette esiintymisasunne?

VILLEGALLE: Riippuu tilaisuudesta. Stadionkeikalle haluan vähän hienompaa kuin Mikkelin Vaakunaan. Hiljattain keikkareissulla kuulin vasta tien päällä, että emme palaakaan yöksi ­kotiin. Minulla oli mukanani vain ­yhdet vaatteet ja vedin kaksi keikkaa samoissa kuteissa. Silloin ahdisti.

JARE: Keikkapukeutumiseni ei hirveästi eroa arjesta. Muutamia erikoisempia vaatteita en arkena käytä, mutta yleensä ne samat verkkarit ovat jalassa keikalla ja muuallakin.

Mikä on pahin pukeutumismokanne?

VILLEGALLE: En tiennyt, että ensimmäinen festarikeikkamme kuvattiin Yle Areenaan ja menin lavalle bensikseltä ostetuissa aurinkolaseissa. Ne olivat ihan kamalat, sellaiset isot. Keikkavideo naurattaa varmaan vielä vuosia.

JARE: Omia mokia en muista, mutta noista laseista Ville on yhä hajalla.

VILLEGALLE: Kevään abiristeilyllä olin niin innoissani, että tempaisin paidan pois, kunnes tajusin, etten olekaan kesäkunnossa. Tuli sellainen fiilis, että tää ei nyt natsannut, kun tytöt eivät ruvenneetkaan kiljumaan. Vedin ­sitten loppukeikan kylpytakissa.

Lue myös:

Miksi minisortsit, Jare ja VilleGalle?

Viikon mieskarkki: VilleGalle

VilleGallen tyylin TOP 3

1. Neonvärit ”Tiivistettynä: koutsilla (Jarella) on herrasmieskamat ja minulla härömpi swag päällä. Olisi ärsyttävää, jos molemmilla olisi sama tyyli."

2. Kalahattu "Kalastajien hatut tulevat tänä kesänä tosi kovaa. Lierin alle pääsee vähän piiloon."

3. Sporttivaatteet "Pelipaidat ja lätkä­jengitakit ovat siistejä ja logot makeita."

Jaren tyylin TOP 3

1. Nopeet lasit "Nää plehat (­kuvissa) on mun lempparit."

2. Turkki "Alussa meitsi oli koutsi, joka istui toimistolla turkki päällä, ja Ville oli pelaaja, joka soittaa valmentajalle. Turkkihomma lähti siitä, ja on jäänyt elämään, lähinnä keikoilla ja videoilla."

3. Kengät "Kengät ovat sielun peili, niistä näkee, mikä on homman nimi. Käytän ahkerasti lenkkareita, mutta kesällä suosin purkkareita."

Monet huippunäyttelijät luottivat Emmy-gaalassa valkoiseen väriin.

Viimeisen vuoden aikana monessa viihdealan palkintogaalassa naiset ovat valinneet ylleen pitkälti mustia iltapukuja.

Syy tummiin asuihin on ollut viihdemaailmassa voimalla käynyt me too -keskustelu. Ensimmäisen kerran mustalla pukukoodilla osoitettiin tukea seksuaalisen häirinnän uhreille tammikuussa 2018 järjestetyssä Golden Globe -gaalassa. Silloin ehdoton valtaosa vieraista pukeutui mustaan.

Golden Globe -gaalan jälkeen monessa tilaisuudessa musta väri on ollut perin suosittu. Myös maaliskuussa Suomessa järjestetyssä Jussi-gaalassa valkoiset nauhat ja mustat juhla-asut valtasivat punaisen maton.

Viime yönä Los Angelesissa palkittiin tv-alan huippuja Emmy-gaalassa, joka järjestettiin tänä vuonna 70. kertaa. Tuttuun tapaan gaalassa nähtiin runsaasti pukuloistoa. Emmy-gaalassa mustat puvut olivat kuitenkin vähemmistössä. Sen sijaan moni tähti oli valinnut ylleen jotain ihan päinvastaista eli valkoista.

Liekö valkoisten leninkien suosimisen syynä vastareaktio pitkään jatkuneelle mustuudelle? Siitä emme voi olla varmoja. Varmoja olemme kuitenkin siitä, että valkoiset puvut näyttävät kiistatta loistokkailta kantajiensa yllä!

Tässä meidän suosikkimme Emmy-gaalan upeista, valkoisena loistavista leningeistä: 

Jessica Biel oli valinnut ylleen Ralph and Russon suunnitteleman, geometrisillä kuvioilla koristellun puvun.
Jessica Biel oli valinnut ylleen Ralph and Russon suunnitteleman, geometrisillä kuvioilla koristellun puvun.

Scarlett Johanssonin valkoisella puvussa on näyttävä halkio ja runsaasti paljetteja.
Scarlett Johanssonin valkoisella puvussa on näyttävä halkio ja runsaasti paljetteja.

Stranger things -sarjasta tutulla Sadie Sinkillä oli yllään näyttelijäkollega Rooney Maran suunnittelema puku.
Stranger things -sarjasta tutulla Sadie Sinkillä oli yllään näyttelijäkollega Rooney Maran suunnittelema puku.
Penelope Cruzin puvusta ei höyheniä puuttunut. Puku on Chanelin.
Penelope Cruzin puvusta ei höyheniä puuttunut. Puku on Chanelin.
The Crown -sarjassa näyttelevä Claire Foy nappasi Emmy-gaalasta pystin mukaansa.
The Crown -sarjassa näyttelevä Claire Foy nappasi Emmy-gaalasta pystin mukaansa.
Kristen Bellin elegantti iltapuku istui hänelle täydellisesti.
Kristen Bellin elegantti iltapuku istui hänelle täydellisesti.

Heidi Klumin vaaleassa satiinipuvussa on häivähdys persikkaa.
Heidi Klumin vaaleassa satiinipuvussa on häivähdys persikkaa.

Hannah Zeilen vaaleassa tylliunelmassa on ihastuttava kukkakirjailu.
Hannah Zeilen vaaleassa tylliunelmassa on ihastuttava kukkakirjailu.

Ryan Michelle Bathen kimmeltävän iltapuvun on suunnitellut Melissa Masse.
Ryan Michelle Bathen kimmeltävän iltapuvun on suunnitellut Melissa Masse.

Herttuatar Meghanin voinee jo nyt nimittää vuoden 2018 suurimmaksi muoti- ja kauneusvaikuttajaksi. 

Meghan-efekti. Sillä termillä yhdysvaltalais- ja brittimediat kuvailevat tapahtumaketjua, joka saa alkunsa, kun Sussexin herttuatar Meghan esiintyy jossakin julkisesti. Jos lehdistö kiinnittää huomiota johonkin Meghanin yllä nähtyyn vaatteeseen tai asusteeseen, myydään kyseinen tuote tuota pikaa loppuun. Kampaajat ja meikkaajat eri maissa lienevät jo kyllästyneet Meghan-henkisten meikkien ja kampausten loihtimiseen. 

Tarkoituksella tai ei, Meghan on muutamassa kuukaudessa onnistunut nostamaan esiin koko joukon muotivirtauksia. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että moni trendi oli nousussa jo ennen kuin herttuatar tarttui niihin, mutta kuninkaallinen kosketus on lähettänyt trendit aivan uudenlaiseen nousukiitoon. Vai voitteko kuvitella, että niskanutturat olisivat aiheuttaneet kesällä nähdyn hysterian ihan itsekseen?

1. Housupuku

Viimeksi Meghan-efekti on osunut housupukuihin. Syyskuun alussa Meghan edusti moitteettoman tyylikkäänä kuninkaallisille naisille epätyypillisessä asussa, eli housupuvussa. Asu keräsi paljon ihastelua, eikä mennyt aikaakaan, kun Bustle uutisoi, että verkkokauppa Asoksella housupukujen myynti on 129 prosentin kasvuvauhdissa. 

2. Niskanuttura

Kun Meghanin hääkuvat ilmestyivät internetiin, alkoivat naiset välittömästi kammata hiuksiaan eleganteille, mutta samalla rennoille niskanutturoille. Myös messy bunina eli sotkunutturana tunnettu tukkatyyli on helppo loihtia kotona, ja se sopii niin arkeen kuin juhlaankin.


3. Venepääntie

Kuninkaallisen ei ole soveliasta esiintyä hartiat paljaana, mutta Meghan ei ole halunnut taipua täysin tätimäiseen tyyliin. Ratkaisu on löytynyt venepääntiestä. Peittävän ja avonaisen välillä tasapainoileva venepääntie löytyy todella monista Meghanin edustusmekoista.

Tummassa Diorin mekossa on kaunis venepääntie.
Tummassa Diorin mekossa on kaunis venepääntie.

4. Pisamat

Pisamat ovat siinä mielessä haastava trendi, että ihmisen ihossa joko on tai ei ole pisamia. Meghan-efektin iskettyä pisamiin on kuitenkin kehitetty lukuisia tuotteita ja niksejä, joiden avulla kauniita pisamia voi loihtia pisamattomallekin iholle. 


5. Yksinkertainen hääpuku

Meghan meni naimisiin melko yksinkertaisessa, pitkällä laahuksella ja tietenkin venepääntiellä varustetussa hääpuvussa. Yllätys yllätys, simppelin linjakas hääpuku kiinnostaa nyt muitakin morsiamia. Kauas on tultu prinsessa Dianan häissä nähdystä röyhelöunelmasta, joka sekin oli aikansa kopioiduin hääpuku. 

Meghan yhdisti simppeliin hääpukuun näyttävän hunnun.
Meghan yhdisti simppeliin hääpukuun näyttävän hunnun.