Pharrell Williams ja ruskea versio Vivianne Westwoodin lierihatusta. Tuo nainen tuolla taka-alalla  vaimo  Helen Lasichanh. Kuvat Reuters
Pharrell Williams ja ruskea versio Vivianne Westwoodin lierihatusta. Tuo nainen tuolla taka-alalla vaimo Helen Lasichanh. Kuvat Reuters
Oscar-gaalassa Pharrellilla oli mukana ainakin musta ja vaaleanruskea lierihattu.
Oscar-gaalassa Pharrellilla oli mukana ainakin musta ja vaaleanruskea lierihattu.
Räppärin Brit Awards -hattu ei tahtonut mahtua kuvaan.
Räppärin Brit Awards -hattu ei tahtonut mahtua kuvaan.
On se iso.
On se iso.

Räppäri Pharrell Williams on kuuluisampi hassuista lierihatuistaan kuin musiikistaan.

Räppäri-tuottaja Pharrell Williams lienee tällä hetkellä tunnetumpi hatuistaan kuin musiikistaan. Tammikuussa järjestetyssä Grammy-gaalassa räppärin päässä nähtiin Vivianne Westwoodin suunnittelema, ruskea lierihattu, josta tuli gaalan suosituin puheenaihe.

Pharrellin kanadalaisen ratsupoliisin hattua muistuttavasta päähineestä kohistiin sosiaalisessa mediassa sen verran kiihkeästi, että ne saivat myös oman Twitter-tilin.

Nyt Pharrell on hyödyntänyt hattuhuuman ja myynyt tuon kuuluisan Grammy-päähineen eBayssa  yli 44 000 dollarilla eli noin 33 000 eurolla. Rahojen kerrotaan menevän hyväntekeväisyyteen.

Oscar-gaalassa juontaja Ellen DeGeneres lietsoi hattuhysteriaa, kun hän otti itsestään selfieitä Pharrellin hattu päässään. Lisäksi Ellen käytti hattua kolehtikippona, kun hän keräsi gaalavierailta tippiä pizzalähetille.

Seuraavaksi Pharrellin hattuihin hurahtaneet voivat seurata, millä hinnalla kuuluisa Oscar-hattu kaupataan. Ja riittäähän noita vielä räppärin omaankin käyttöön. Pharrellilla kun on lierihattuja joka viikonpäivälle: on mustaa, ruskeaa, vaaleanruskeaa, kirkkaanpunaista, harmaata, oliivinvihreää ja fuksianpunaista.

Lue myös:

Räppärin tennareista pyydetään yli 12 miljoonaa

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.