Me Naiset
|
Marjut Laukia
Elegantteja ranskalaisnaisia: malli Julia Restoin Roitfeld ja näyttelijät Marion Cotillard ja Audreu Tautou. Kuvat: Reuters
Elegantteja ranskalaisnaisia: malli Julia Restoin Roitfeld ja näyttelijät Marion Cotillard ja Audreu Tautou. Kuvat: Reuters

Pariisittarien tyylissä on sitä jotain. Heistä kannattaa ottaa mallia, kun haluaa olla chic.

Klassinen muttei persoonaton. Huoleton mutta silti viimeistelty. Ranskalaisnaiset taitavat tyylin. Mikä on se mystinen ominaisuus, joka saa heidän asunsa onnistumaan kerta toisensa jälkeen?

Mallilegenda Inès de La Fressange kertoo Refinery29:n haastattelussa maannaistensa teeskentelevän, että tyylillä ei olisi merkitystä. Todellisuudessa he tietysti ovat tarkkoja pukeutumisestaan.
Sen sijaan se, että pariisittaret pukeutuisivat vain merkkivaatteisiin, on tyyligurun mielestä hölynpölyä.

– He miksaavat uutta ja vintagea, rentoa ja hienostunutta, halpaa ja kallista. Ranskalaisnaiset eivät pukeudu vain luksukseen ja tunnettuihin merkkeihin, eivätkä he seuraa lakkaamatta trendejä. He ostavat pääasiassa tunteakseen olonsa hyväksi, eivät esitelläkseen itseään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muotitoimittaja ja stylisti Carlyne Cerf de Dudzeele lisää, että ranskalaistyyliin kuuluu myös tietty röyhkeys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poimi tyylivinkit ranskattarilta

1. Luota klassikoihin

Tummansininen, harmaa, valkoinen ja musta sopivat puvuston perusväreiksi, ja kaappiin kannattaa hankkia puuvillapaitoja, farkkuja ja kunnollinen takki – mieluiten trenssi. Bleiseri sopii kaiken kanssa, eikä pikkumustan avulla voi epäonnistua.

2. Älä sorru yliyrittämiseen

Tyylin ja olemuksen pitää ainakin näyttää vaivattomalta. Ranskalaiset eivät koskaan lähde ulos täydessä tällingissä. Jos meikkiä on paljon, tukka saa jäädä vähän sekaisin, ja näyttävän mekon pariksi ei enää tarvita niskajumin aiheuttavaa kaulakoruröykkiötä. Eleganttius lähtee myös mukavuudesta – kun on hyvä olla, hyvä ryhti ja hymy irtoavat helpommin.

3. Ei pelkkää mustaa

Vaikka ranskalaiset eivät voikaan vastustaa perinteistä pikkumustaa ja klassisia avokkaita, heidän tyylissään on myös väriä – tosin räikeät kuviot he jättävät muille.

4. Sekoittele

Kun pukeutumisen aloittaa klassikoista, asusta tulee takuulla hyvännäköinen. Persoonallisuutta voi lisätä asusteilla tai vaihtamalla yhden klassikkovaatteen johonkin erikoisempaan löytöön. Yhdistä ketjuliikkeiden vaatteita ylellisiin, mutta älä unohda myöskään isoäidin perintökoruja ja kirpparilöytöjä. Voilà!

5. Kengät, kengät, kengät

Ranskalaisnaiset tunnetaan kengistään. Olivat ne sitten korkeat tai matalat, sirot tai maskuliiniset, kenkiin kannattaa aina satsata. Farkut ja t-paitakin piristyvät, kun jalkaan vetää upeat, hyvin hoidetut jalkineet.

Lue myös:

Syystrendit, joita kannattaa shoppailla jo nyt

Klassikkotennarit palasivat jäähyltä muotibloggareiden jalkoihin

Tutkimus: Kaikki näyttävät paremmalta aurinkolasit päässä

Sisältö jatkuu mainoksen alla