Me Naiset
|
Marjut Laukia
Aina häämuodissa: hyvä sää. Kuva: Shutterstock
Aina häämuodissa: hyvä sää. Kuva: Shutterstock

Tällaisia häätrendejä meille nyt tyrkytetään, mutta ovatko suomalaisparit ja häävieraat vielä valmiita?

Kutsuja kesähäihin tipahtelee jo postiluukuista. Odotettavissa ainakin: karkkibuffet, photobooth-piste, pariskunnan oma hashtag...

Häätrendit saattavat tuntua asialta, joka ei juuri muutu tai muuttuu tuskastuttavan hitaasti, mutta kyllä alalla silti koko ajan jotain tapahtuu. Selvitimme, mitkä ovat nousevia naimatrendejä maailmalla, ja kokosimme ne listaksi.

Voit vaikka lyödä vetoa siitä, bongaatko jonkin näistä tulevan kesän aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Nakuhääpuku

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: MVphotos
Kuva: MVphotos

Koska vähemmän on selvästi enemmän, nakuilutrendi on hiipinyt myös hääpukuihin. Se onkin sitten eri asia, kuinka moni morsian on valmis avioitumaan kyseisessä luomuksessa. 

Trendikäs morsian tosin vaihtaa nykyään asua kesken juhlan. Ehkä haalari olisi hauska kakkosasu iltabileisiin, kun perheen nuorimmat ja vanhimmat ovat jo menneet nukkumaan?


2. Runsauden eleganssi

Kuva: MVphotos
Kuva: MVphotos

Nakutrendin vastakohta on luonnollisesti runsaus, kuten nähtiin huhtikuisella Bridal Fashion Weekillä New Yorkissa. Samaan hääpukuun voi ihan hyvin yhdistää sekä kukkia että rusetteja tai vaikka puhvihihatyyppiset käsikoristeet.

3. Pomppulinna

Brittiyritys on keksinyt, että häistä voi tehdä vieraille ikimuistoiset hankkimalla juhliin tyylikkään, valkoisen pomppulinnan. Aktiviteetti saattaa kiinnostaa lasten lisäksi myös aikuisia, sillä ei elämässä ihan joka päivä pääse pomppulinnaan juhlatamineet yllä.

4. Marmorinen tanssilattia

Parketti on niin last season. Martha Stewart Weddings -sivustolla kerrotaan, että marmori on paras ja trendikkäin tanssilattiamateriaali. Erityisen hyvältä se näyttää ylhäältä päin otetuissa kuvissa.

5. Morsiusviitta

Kuva: Pronovias / Imaxtree
Kuva: Pronovias / Imaxtree

Miksi olla prinsessa, kun voi kuvitella olevansa supersankari?

6. Taskut myös morsiamen hääpuvussa

Jokainen nainen tietää, että parhaissa mekoissa on taskut. Miksi ei siis myös hääpuvussa? Eikä sen naukkupullon nimi suotta ole taskumatti.

7. Sanallistettu teema väriteeman sijaan

Ennen riitti, että häiden koristeluille oli valittu väriteema, esimerkiksi vaaleanpunaista ja hopeaa. Nykyparit haluavat määritellä tyylin tarkemmin, ja sanallistettu teema auttaa tyylin hahmottamisessa. Teema voi olla joko ”rustiikkia hiukkasella romantiikkaa ja säväyksellä retroa” tai sinne päin -pareilla vaikkapa ”tuli sittenkin ostettua liian vähän tylliä Eurokankaasta”.

8. Avoin seksikkyys

Kuva: Yolan Cris / Imaxtree
Kuva: Yolan Cris / Imaxtree

Vaikka nakuhääpuku olisi liikaa, enää morsiamen ei tarvitse edes yrittää esittää viatonta impeä. (Ja silti saa pukeutua valkoiseen.) Kansainvälisissä hääpukutrendeissä näkyy rohkeita päänteitä ja näyttäviä halkioita.

9. Flash mob

Kumpi on kiusallisempi ohjelmanumero, perinteiset kuokkavieraat vai jäykkä joukkotanssi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla