Vasemmalta oikealle: GabiFresh, Shareefa J, Robyn Lawley ja Jada Sezer. Kuva: swimsuitsforall.com
Vasemmalta oikealle: GabiFresh, Shareefa J, Robyn Lawley ja Jada Sezer. Kuva: swimsuitsforall.com

Kaikenkokoisille naisille uimapukuja myyvä verkkokauppa Swimsuits For All kuvasi plusmalliversion Sports Illustrated -lehden yläosattomasta bikinikannesta.

Urheilulehti Sports Illustratedin legendaarisen uimapukunumeron kannessa nähtiin tänä vuonna Lily Aldridge, Nina Agdal ja Chrissy Teigen. Alkukeväästä ilmestynyt kansi lytättiin pian sen ilmestymisen jälkeen ysäriksi ja yllätyksettömäksi, ja siinä poseeraavat mallit poikamaisiksi ja liian laihoiksi.

– Minun mielestäni kansi on todella kaunis. Näytämme iloisilta, terveiltä ja pidämme hauskaa, 28-vuotias Aldridge puolusteli Today Show'ssa.

Tältä näyttää alkuperäinen SI-lehden kansikuva.

Pluskokoisille uimapukuja myyvä Swimsuits For All päätti ottaa SI-lehden kannen käsittelyynsä ja tehdä siitä version omilla malleillaan. Tässä versiossa uima-asuja eivät esittele Victoria's Secret -enkelit, vaan neljä vartaloltaan erilaista naista: huippusuositun fatkinin keksinyt bloggaaja GabiFresh (eli Gaby Gregg), menestynyt australialainen plusmalli Robyn Lawley, brittiläinen laulaja ja malli Shareefa J ja plusmalli Jada Sezer.

– Joka vuosi maailma odottaa Sports Illustrated -lehden seksikkäitä uimapukukuvia, mutta me tiedämme, että seksikkäitä kurveja löytyy muiltakin kuin uimapukumalleilta, yritys kommentoi Daily Mailin mukaan.

Kuva julkaistaan Swimsuits For Allin sanoin maailman ensimmäisessä pluskokoisten uimapukukalenterissa, jota voi katsoa ilmaiseksi yrityksen verkkosivuilla.

Lue myös:

Vapise muotimaailma, uusi plusmallien tähti on syttynyt

Kurvit esiin! Vinkit XL-pukeutumiseen

David Hasselhoffin 21-vuotias tytär on menestynyt plusmalli

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.