Näytöskuva Jil Sander / Getty Images / AOP
Näytöskuva Jil Sander / Getty Images / AOP

Kova ja kylmä talvi lähenee. Syksyn synkkyys pehmenee hempeillä pastellisävyillä.

Hempeät namuvärit keventävät syysgarderobin ruskean, harmaan ja mustan sävyjä. Vesivärimaailman sävyihin on lupa pukeutua päästä varpaisiin.

Lisäpotkua asuun saa, kun yhdistää saman värin eri sävyjä keskenään. Tumma liila kevenee vaalealla, burgundinpunainen roosalla ja sininen vedenvihreällä. Keltainen terästää harmaan, ja hiekka antaa ruskealle hienostuneen säväyksen. 

Yksikin pastellisävy asussa tai asusteessa päivittää tyylin kauden hentoiseen henkeen.

Kuvassa:

1. Mohairneule talven kuningattarelle, 209 €, Day Birger et Mikkelsen. Alle tyllihame, 189 €, Cathrine Hammel.
2. Pehmeän pörröinen laukku kainaloon, 25 €, Monki.
3. Villa, mohair ja alpakka tuovat luksusta takkiin, 129 €, H&M.
4. Läpikuultavat korvakorut, 14,95 €, Lindex Missoni Collection.
5. Nahkaiset nauha­kengät kovistelevat hopeisilla terästeillä, 79,95 €, Zalando Collection.

Tiedustelut Cathrine Hammel 040 715 0146. Day Birger et Mikkelsen 040 558 6584. www.ginatricot.com. H&M (09)343 4950. Kalevala Koru 020 761 1311. Lindex 0201 422 400. Monki (09) 5422 8801. www.zalando.fi.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.