Paola Suhonen, kuva Liisa Valonen.
Paola Suhonen, kuva Liisa Valonen.

Samaan aikaan kun New Yorkissa seurataan syys- ja talvimuodin 2014 uutuuksia catwalkeilla, kotimainen muotitalo Ivana Helsinki lanseeraa oman mallistonsa näppärästi somessa.

Muotoilija Paola Suhosen uutta mallistoa paljastetaan asu asulta viikon 7 ajan viisi kertaa päivässä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Mallisto kulkee nimellä This is for you Gram, ja Paola on omistanut sen ihailemalleen amerikkalaiselle laulajalle Gram Parsonille. Kantrimuusikko menehtyi vuonna 1973 vain 26-vuotiaana.

Kantrimuusikko Gram Parson, kuva MVPhotos.

Muotipläjäys paljastetaan verkossa ennen kuin se fyysisesti esitellään Tokiossa Roomsroom-messuilla 18.-20.2. sekä New Yorkissa Capsule-messuilla 22.-24.2.

Syys- ja talvimallisto esittelee takkeja, mekkoja, neuleita ja huiveja, ja mukana on myös Perussa käsityönä tehtyjä alpakkaneuleita. Paola Suhonen on World Vision -lähettiläs ja tekee yhteistyötä perulaisten naisyrittäjien kanssa.

Maistiaisia mallistosta, kuvat Ivana Helsinki.

Lue myös:

Paola Suhonen: "Luotan, että lapsia voi saada aika vanhanakin"

Paola Suhonen, miten pukisit Ivana Trumpin?

Me Naisissa 2010: Paola Suhonen fanittaa rakkautta

 

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.