Tunnistettavien muumihahmojen lisäksi Ivana Helsingin uusissa vaatteissa leikitään Tove Janssonin kirjoista tutulla grafiikalla. Kuvat: Instagram
Tunnistettavien muumihahmojen lisäksi Ivana Helsingin uusissa vaatteissa leikitään Tove Janssonin kirjoista tutulla grafiikalla. Kuvat: Instagram

Ivana Helsingin uusissa sadunomaisissa vaatteissa nähdään muun muassa muumipitsiä.

Suomen tunnetuimpiin vaatesuunnittelijoihin kuuluva Paola Suhonen, 39, kertoi kesällä, että hänen vaatemerkkinsä Ivana Helsingin kesän 2015 mallistosta löytyy muun muassa Eppu Normaali -yhtyeen keulakuvan Martti Syrjän kuvia. Nyt Paolalla on taas uutisia: Ivana Helsinki on ryhtynyt yhteistyöhön muumibrändin kanssa.

Millaisia vaatteita Paola on suunnitellut muumiteemalla? Ei niin lapsellisia kuin luulisi. 

– Meillä oli yhteinen näkemys Moomin Charactersin ihmisten kanssa siitä, että muumi voi olla jotain ihan uutta, jotain aikuiselle naiselle sopivaa. Paola on ollut pitkään suuri Tove Jansson -fani. Kun katsoo Toven kuvia, niissä on makea tyyli: puuvillamekkoja ja tuulentuivertamia villapaitoja. Paola ja Tove inspiroituvat molemmat samoista asioista, esimerkiksi merestä, Ivana Helsingin Pirjo Suhonen kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusissa muumivaatteissa on tuttujen muumihahmojen lisäksi printtejä, joissa on tunnistettava häivähdys muumeja, muttei yhtäkään hahmoista. Ja osa vaatteista on tehty muumipitsistä. Pirjo kertoo, että vaatteita varten teetettiin ensimmäistä kertaa ikinä muumipitsiä, josta syntyi muun muassa pikkumusta pitsimekko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muumivaatteet ovat osa kevään ja kesän 2015 mallistoa, mutta joitakin niistä saa jo loppuvuodesta 2014. Mallisto esitellään Tokion muotiviikoilla lokakuun puolivälissä.

Ennen muumeja ja Martti Syrjä -printtejä Paola on yllättänyt matkaamalla Peruun ja tekemällä Ivana Helsingille alpakkaneulemalliston Andeilla asuvien käsityöläisnaisten kanssa. 

Ivana Helsinki jakoi Instagram-tilillään esimakua uudesta muumimallistosta. Kuvat: Instagram/@ivanahelsinki

Lisää kuvia Ivana Helsingin Instagramissa.

Lue myös:

Tällainen on Paola Suhosen työpäivä

Testaa ja ylläty! Tiesitkö nämä 5 asiaa muumeista?

Paola Suhosen uusi mallisto julkaistaan ensimmäisenä somessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla