Kesähäät edessä ja ilma kuin lokakuussa? Näillä vinkeillä olet taatusti tyylikäs mutta vältät hypotermian.

1. Valitse mekko, johon on helppo yhdistää kerroksia.

Liehuvahihainen helleunelma ei ole paras valinta, jos päälle pitäisi kiskoa tarpeen tullen kerroksiakin.

– Makean mekon juhlavuus saattaa hävitä, kun sitä peittää, vinkkaa pukeutumisneuvoja Pia Melander.

Valitse siis yksinkertainen mekko ja satsaa asusteisiin. Näyttävä laukku tai hulppeat kengät pelastavat, kun kotelomekon päälle on kiskottava jakku tai neule.

2. Pukeudu Jackie Kennedyksi.

Neuletakki ei ole yhtään liian nuhjuinen juhla-asuksi, kunhan se vain on siisti. Tärkeintä on valita pääntie oikein: viittamainen neule näyttää kauniilta hulmuavan mekon kanssa, istuvampi natsaa kotelomekon pariksi. Yhdistä tiukasti ylös napitettu, pyöreäkaula-aukkoinen neule kotelomekkoon ja helminauhaan. Jackie Kennedy -tyyli on valmis!

3. Hurmaa housupuvulla.

Sesongin muodikkaimmat housut ovat liehulahkeiset tai vajaamittaiset. Testaa myös räväkkää kuosia. Housujen alle voi tarvittaessa kiskoa vaikka villakalsarit, ja täydestä menee.

4. Panosta pashminaan tai poplariin.

Hartiahuivi ei tunnu mummin vaatekaapista kaivetulta, kun sen asustaa kivasti. Kiinnitä huivi kauniilla rintaneulalla ja satsaa laadukkaaseen materiaaliin. Villa lämmittää ja laskeutuu kauniisti.

Jos luvassa on reippaasti ulkoilua, valitse ylle takki, joka on niin herkku, ettei sitä tee mieli riisua ollenkaan. Tyylikäs poplari tai lyhyt jakku toimivat aina.

5. Pue lämpimät sukkahousut mieluummin kuin nilkkurit.

Ohuet sukkahousut ovat toki peittäviä juhlavammat, mutta tärkeintä on miettiä, mihin sukkahousut yhdistää.

– Tosi lyhyen mekon kanssa paksut sukkahousut toimivat, mutta henkäyksen kevyen pitsimekon kanssa ne eivät näytä niin hyvältä, Pia Melander sanoo.

Nilkkurit hän sen sijaan neuvoo jättämään kenkähyllyyn.

– Jos pitää valita nilkkureiden tai paksujen sukkahousujen väliltä, valitsisin sukkahousut. Nilkkurit eivät ole niin juhlavat, vaikka olisivat muuten miten makeat.

Lue lisää:

Bileet tiedossa? Tällä tyylillä säväytät

Järkyttävä kiire? Nämä vaatevalinnat pelastavat aamusi

Hulluna farkkuun – kevään viilein tyyli on sininen

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.