Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kolme vinkkiä, joiden avulla säilytät luksuskenkiesi ulkonäön ja pidennät niiden käyttöikää.

Sijoititko rahasi kauan himoitsemiisi, mutta kirpaisevan kalliisiin kenkiin? Ennen kuin lähdet ulkoiluttamaan arvokkaita kaunottariasi, tee muutama kenkien käyttöikää pidentävä huoltotoimi.

1. Lisää kumipohjat ja korkolaput

Kaikkein kalleimmissa kengissä on hienosta nahasta valmistetut pohjat. Ne näyttävät jumalaisen kauniilta, mutta kuluvat nopeasti. Pyydä suutaria lisäämään kenkiin kengänpohjien väriin sointuvat ohuet kumipohjat. Niiden avulla kengät kestävät huomattavasti paremmin kulutusta.

Jos kengissäsi on hyvin ohuet korot, kysäise suutarilta, kannattaisiko stilettikorot suojata myös kestävillä korkolapuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Voitele kenkävoiteella

Nahkakenkien pintanahka kannattaa suojata ja hoitaa kenkävoiteella. Rasva suojaa kenkää roiskeilta ja estää nahkaa kuivumasta liikaa. Kenkärasvaa levitetään kengälle ohuesti. Voiteen annetaan kuivua muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen kengät harjataan kevyesti. Näin nahkapinta säilyy kauniina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Säilytä hyvin

Parhaiten kengät säilyvät omassa laatikossaan, jossa ne ovat suojassa pölyltä ja naarmuuntumiselta. Jos laatikot vievät liikaa tilaa, kokeile säilyttää kenkiäsi esimerkiksi kankaisissa kenkäpusseissa. Kenkäpussit ovat käteviä myös matkalla.

Jos säilytät kenkiäsi hyllyllä, huolehdi siitä, että kenkien väleihin jää ilmaraot. Varo säilyttämästä kenkiäsi suorassa auringonvalossa. Aurinko haalistaa värit.

Lähde: Womens Health

Lue myös:

Korkkarit voivat olla myös mukavat – toimitus paljastaa suosikkinsa

Edelleen muodissa: rumat sandaalit

Sisältö jatkuu mainoksen alla