Kappas! Ei paljastavaa kaula-aukkoa. Lupitalta se ei ole yllätys. Kuvat: Reuters
Kappas! Ei paljastavaa kaula-aukkoa. Lupitalta se ei ole yllätys. Kuvat: Reuters

Näyttelijän gaala-asua kuvailtiin konservatiivisen elegantiksi.
Näyttelijän gaala-asua kuvailtiin konservatiivisen elegantiksi.

Hillittyä ja kaunista – toimii.
Hillittyä ja kaunista – toimii.

Ihanan konservatiivista, näyttelijä Lupita Nyong’o!

Tyyli-ikoni, näyttelijä Lupita Nyong’o, 31, pukeutui yhteen Oscar-gaalaan kiinnostavimmista asuista. Calvin Kleinin varta vasten tilaisuutta varten tehtyyn iltapukuun kului yhteensä 6 000 helmeä, eivätkä valtavat timanttikorvakorut ainakaan laimentaneet kokonaisuutta. Tähän mennessä asua on ihasteltu jo konservatiivisen elegantiksi ja tyylikkääksi. Olemme samaa mieltä!

Lupitasta on lyhyessä ajassa tullut yksi Hollywoodin seuratuimmista tyyli-ikoneista. Viime vuonna voittaessaan gaalassa parhaan naissivuosan palkinnon hän oli pukeutunut Pradan vaaleansiniseen iltapukuun. Näyttelijää on kutsuttu muotitieturiksi, joka ottaa harkittuja riskejä. Hänen tyylinsä takaa löytyy muun muassa stylisti Micaela Erlanger.

Viime vuoden Oscar-voittonsa jälkeen Lupita pääsi toisena afrikkalaisena naisena amerikkalaisen Vogue-lehden kanteen. People-lehti valitsi hänet maailman kauneimmaksi naiseksi.

Lue myös:

Oscar-gaalan koskettavimmasta hetkestä et selviä kyynelehtimättä

Oscar-voittaja Lupita Nyong'o: Minulle sanottiin, etten koskaan löydä aviomiestä ihonvärini takia

Vuoden paras elokuva valittiin Oscar-gaalassa

Lupita Nyong'o on Hollywoodin uusi tyyli-ikoni

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.