Raitakuume ulottuu myös asusteisiinVäljän viskoosipaidan helma on takaa pidempi, 59,95 €, Selected Femme. Silkkihuivissa vuorottelevat aaltomaiset raidat, 74 €, Marja Kurki.
Raitakuume ulottuu myös asusteisiinVäljän viskoosipaidan helma on takaa pidempi, 59,95 €, Selected Femme. Silkkihuivissa vuorottelevat aaltomaiset raidat, 74 €, Marja Kurki.

Aurinko ja raidat, siinä kesän kuumin kombo. Ujostelu kannattaa unohtaa, sillä nyt saa irrotella reippailla väreillä ja kuoseilla.


Mitä railakampaa raitaa, sen parempi. Räiskyvän värinen neule, 24,95 €, Lindex. Vajaamittaisissa housuissa on ylhäältä tikatut laskokset, 40 €, Mango. Villakangasbaskeri, 69 €, Weekend by Max Mara. Ruudutettu päälliosa antaa klassisille nauhakengille uuden ilmeen, 139 €, Wonders.

 

 


Pystyraidoilla saat huijattua muutaman lisäsentin varteen. Vyötäröltä alaspäin levenevä toppi luo tiimalasivyötärön kuin itsestään, 30 €, H&M. Sikarimalliset pystyraitahousut, 39,95 €, Zara. Villakangasbaskeri, 11,90 €, L’asessor. Kevään trendikkäin laukku on puolikuun muotoinen, 149 €, Tommy Hilfiger. Korkosandaleteissa raidat risteilevät remmien muodossa, 39,95 €, Zara.

 

 


Huivista kietoutuu näyttävä ja epäsymmetrinen hame. Joustavassa bleiserissä on tehosteena kullansävyiset napit, 49,95 €, Lindex. Puoleen reiteen ulottuva hihaton neulemekko toimii myös toppina, 69,95 €, Selected Femme. Kapea nahkavyö, 79,90 €, Ecco. Hapsusomisteinen huivi on henkäyksenohut, 49,90 €, Tommy Hilfiger. Mokkanahkaiset korkoavokkaat, 36 €, Mango.

 

 


Neuletakkisäät ovat pian käsillä. Väljä neuletakki sopii niin housujen kuin hameenkin seuraan, 149 €, Tommy Hilfiger. Takaa pidempi vinoraitatoppi on vilpoisaa viskoosia, 29,90 €, Cut & pret PLUS. Laskostetut sortsit, 59,95 €, Selected Femme. Sininen nahkavyö, 15,90 €, ja punainen, 18,90 €, Nini’s.

 

 


Ajaton baskeri antaa ryhtiä asulle kuin asulle. Jo klassikoksi muodostunut tasaraitapaita pitää pintansa, 54 €, Marimekko. Midiä ja miniä samassa mekossa, 70 €, Adidas Originals. Villakangasbaskeri, 11,90 €, L’asessor. Erimuotoisista ja -värisistä puupaloista koottu kaulakoru, 20 €, Mango. Superstar-tossut, 95 €, Adidas.

 

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.