Kun peset farkkusi, muista tehdä se kylmällä vedellä ja ilman huuhteluainetta. Kuva: Shutterstock
Kun peset farkkusi, muista tehdä se kylmällä vedellä ja ilman huuhteluainetta. Kuva: Shutterstock

Nenä kertoo, milloin farkut pitää pestä.

Farkkujen pesemiseen annetaan niin paljon ohjeistusta, että homma alkaa kuulostaa salatieteeltä. Jotkut ovat sitä mieltä, että farkkuja ei saa pestä lainkaan (hyh hyh), toiset suosittelevat odottamaan puolesta vuodesta vuoteen ennen ensimmäistä pesua, jotta kangas kuluu mahdollisimman oikeaoppisesti.

Asiaa on jopa tutkittu, ja vaikka pesemättömyys kuulostaa ällöttävältä, haisevissakin, pitkään pesemättä olleissa farkuissa on suunnilleen sama määrä bakteereja kuin pari viikkoa käytössä olleissa – eikä pöpöistä ole terveydelle vaaraa.

Haju sen sijaan saattaa haitata sekä itseä että muita.

Refinery29 haastatteli Imogene + willie -farkkumerkin perustajaa Matt Addmensonia, joka myöntää, että farkkuja kannattaa pestä säästellen. Hänen vinkkinsä luottohousujen pyykkäämiseen kuulostavat pitkästä aikaa ihan päteviltä.

– Ensimmäistä pesua ei saa tehdä, ennen kuin farkut ovat olleet käytössä kolme kuukautta, mieluiten neljä, paitsi jos olet töissä rakennusalalla.

Haju kertoo pesuvälin

– Toisen ja kaikkien muidenkin pesujen tulisi tapahtua sen jälkeen, kun joku istuu viereesi ja nyrpistää nenäänsä. Eli housut haisevat.

Matt suosittelee pesemään farkut käsin ensimmäiset kolme kertaa. Se onnistuu kaikkein helpoiten, kun käytössäsi on kylpyamme tai muu suuri vesiallas.

– Laske ammeeseen haaleaa vettä ja laita farkut sinne. Anna liota, kunnes vesi on kylmää. Tyhjennä amme ja huuhtele farkut kylmällä vedellä. Ripusta ulos kuivumaan.

Miehen mukaan farkut kannattaa ripustaa ilmavasti aina, kun ne eivät ole jalassasi. Näin housut pääsevät tuulettumaan.

Lue myös:

Yyh, vuosi pesemättömissä housuissa?

Voi ei! Jättifarkut tekemässä paluun!

Uudet farkut päästävät väriä – tämä auttaa

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.