21-vuotias brittimalli Cara Delevingne on tämän hetken ykköstyttö. Kuva MVphotos
21-vuotias brittimalli Cara Delevingne on tämän hetken ykköstyttö. Kuva MVphotos

Muotimaailman suosikkitytöt käyvät useammin bileissä kuin ruokakaupassa. Selvitä oma it girl -potentiaalisi tämän testin avulla.

Näiden kysymysten avulla voit selvittää, onko sinusta muotimaailman seuraavaksi it-tytöksi:

1. Oletko nuori ja nätti?

2. Onko sinulla kuuluisat vanhemmat? Oikeastaan sillä ei ole väliä, mistä olet sukunimesi saanut, kunhan se on tunnettu.

3. Jaksatko käydä bileissä vaikka joka ilta? Laillisten piristeiden käyttö on tässä yhteydessä sallittua.

4. Oletko milloin tahansa valmis katumuotikuvaajan linssin eteen? Lisäpiste, jos olet kehittänyt itsellesi nimikkoposeerauksen.

5. Omistatko vähintään kaksi passia?

6. Oletko vähintään hyvänpäiväntuttu jonkun muotisuunnittelijan kanssa?

7. Soitatko tai laulatko bändissä?

8. Onko käyntikortissasi joku seuraavista titteleistä (saat lisäpisteen jokaisesta): malli, näyttelijä, kirjailija, bloggaaja, seurapiirijulkkis?

9. Hallitsetko tiskijukan homman?

10. Oletko Instagramissa ja Twitterissä?

Mahdollisuus lisäpisteeseen: Oletko britti?


Tulokset

10 pistettä tai enemmän: Anna palaa, it-tyttö! Muista hyvät käytöstavat, äläkä sotkeudu huumeisiin.

0–9 pistettä: Unohda koko juttu, koska ensi vuonna kukaan ei kuitenkaan enää muistaisi sinua. Suosikkityttöys on nimittäin ohimenevää.

Lue myös:

Kuka on kukin: tässä ovat muotipiirien suosikkinaiset

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.