Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Onnistuneen nettiostoksen tehdäkseen ei tarvitse olla salapoliisi, mutta tarkkuus palkitaan. Näillä vinkeillä valitset oikean koon.

1. Mittaa rinnan-, vyötärön- ja lantionympäryksesi ja vertaa niitä tuotekuvaukseen ja kokotaulukkoon. Ota huomioon myös vaatteen pituus. Tuotekuvauksessa kerrotaan yleensä esimerkiksi housunlahkeen sisäsauman pituus ja mekon mitta olalta helmaan. Tutki tuotetta: jos muuten väljässä vaatteessa on kapea ja joustamaton vyötärö, valitse koko vyötärönympäryksen perusteella.

2. Kiinnitä huomiota vaatteen istuvuuteen mallin päällä. Monissa nettikaupoissa on myös asiakaspalvelu, josta voi pyytää neuvoja ja lisätietoa, esimerkiksi hihan ympärysmitan koosta M.

3. Nettikaupan kokotaulukko on suuntaa-antava. Etenkin jos kauppa myy useampia merkkejä, tarkempaa kokoinfoa kannattaa etsiä vaatemerkin omilta sivuilta tai nettikeskusteluista. Joissakin kaupoissa käyttäjät voivat kirjoittaa arvioita ostamastaan tuotteesta. Niistä löytyy usein vinkkejä myös koon valintaan. Joskus kahden koon välillä arpoessa kannattaa valita se isompi. Vaatteen pienentäminen ompelijalla maksaa muutaman kympin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Mistä tiedän, onko nettikauppa luotettava?

Vaatteiden kansainväliset kokotaulukot – katso täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla