Kuvat: MVphotos, Reuters
Kuvat: MVphotos, Reuters

Alusvaatemuoti on nyt kuumempaa kuin koskaan – ja se näkyy vaatteiden päällekin.

Kaukana ovat ajat, jolloin rintaliivin olkaimen näkymistäkin paheksuttiin syvästi. Nyt rohkeimmat tyyliniekat pukeutuvat jopa asuihin, joista koko alusvaatekerta näkyy niin hyvin läpi, ettei mitään jää arvailujen varaan.

Alusvaatetrendiä voi kuitenkin toteuttaa myös hienostuneemmin: vilauttamalla vain hieman rintaliivien pitsiä tai pukeutumalla vain osittain läpinäkyvästä kankaasta tehtyyn asuun. Tosin työelämässä sitäkin saatetaan katsoa hieman oudoksuen – ellei sitten satu työskentelemään muotialalla.

 Katso julkkisten tyylinäytteet:

Tyylitaituri Nicole Richie nappasi asuunsa kaksi trendiä yhdellä iskulla: läpikuultavuuden sekä vajaamittaisen paidan. Kuvat: MVphotos, Reuters

Läpikuultavaa on nähty paljon myös punaisilla matoilla. Näyttelijä Jennifer Lawrencen mekon läpi erottuu yksinkertainen, musta body.

Rintsikat kelpaavat kesäkuumalla yläosaksi. Laulaja Ellie Gouldingilla tuli lavalla niin kuuma, että hän kääräisi paitansa vyötärölle.

Arkityyliin sopii läpikuultava toppi ja sen alta vilkkuvat rintsikat. Huippumalli Miranda Kerr näyttää, etteivät mustat rintaliivit valkoisen paidan alla ole tyylirikos.

Vilauttelustaan kuuluisa Miley Cyruskin on innostunut trendistä. Mutta voiko näitä enää alusvaatteiksi sanoa?

Lue myös:

Pitääkö uudet alushousut pestä ennen käyttöönottoa?

Ranskalaisnaisten pettämättömän tyylin salat – poimi vinkit pukeutumiseesi

Syystrendit, joita kannattaa shoppailla jo nyt

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.