Muodikasta ja käytännöllistä. Kuva: IMAXTree
Muodikasta ja käytännöllistä. Kuva: IMAXTree

Johan tässä ilmat viilenivätkin.

Sukat sandaaleissa on turistimuodin klassikko, jolle jaksetaan irvailla vuodesta toiseen.

Käytännöllisessä tyylissä on etunsa: Ei tarvitse raspata kantapäitä tai lakata varpaankynsiä. Sukat tuovat kätevää lisäpehmustetta, jos sandaalit hiertävät. Ja tietenkin varpaat pysyvät lämpiminä.

Nämä argumentit eivät ole tähän mennessä kuitenkaan riittäneet, jotta yhdistelmä hyväksyttäisiin myös tyylimielessä.

Onneksi viime vuosien normcore-muoti on tuonut ”juntit” vaatteet, asusteet ja niiden yhdistelmät takaisin muodin huipulle. Aluksi vitsillä, mutta nyt ne voi ottaa jo tosissaan.

Siitä kertoo muun muassa se, että Helsingin kaduillakin on nyt ihan normaalia törmätä fashionistoihin, jotka ovat pukeneet jalkoihinsa verkkosukkahousut, urheilusukat ja pörröiset läpsysandaalit. Siis nämä kaikki yhtä aikaa.

 

Weekend #claquetteschaussettes 👣

Henkilön Benjamin Cercio (@bencercio) jakama julkaisu

Die Welt kirjoitti kesän lopussa sivustollaan, että Saksan naapurimaan Ranskan tyyliniekat ovat ottaneet omakseen sukat sandaalissa -yhdistelmän – ja se jos jokin on merkki siitä, että tyyli on saanut virallisen hyväksynnän. Jutussa iloitaan siitä, että kerrankin ranskalaiset ottavat tyyliinsä mallia saksalaisilta, jotka suomalaisten tavoin hallitsevat turistityylin.

Claquettes chaussettes -tyyliä on tehnyt tunnetuksi esimerkiksi räppäri Alrima sandaaleista ja sukista kertovalla musiikkivideollaan.

Myös Instagramissa hashtagilla #claquetteschaussettes tulee reilusti hakutuloksia. Trendi näyttää valloittaneen Ranskan lisäksi myös muun Euroopan sekä Yhdysvallat.

 

Photo d'un abonner . . Photo de @willy_wood . . #claquetteschaussettes #willy_wood #rom12442

Henkilön rom1 (@rom1242) jakama julkaisu

 

#claquetteschaussettes #girly #jenesuispasbasketteuse #dance #tendance #jpp

Henkilön Boulou Floso (@loubou_soflo) jakama julkaisu