Juontaja Niina Backman siistii vaatekaappinsa kerran tai kaksi vuodessa. "Vien vanhat vaatteeni Hope-yhdistyk­selle tai annan 
ne siskolleni ja 
serkulleni." Kuvat Milka Alanen
Juontaja Niina Backman siistii vaatekaappinsa kerran tai kaksi vuodessa. "Vien vanhat vaatteeni Hope-yhdistyk­selle tai annan ne siskolleni ja serkulleni." Kuvat Milka Alanen
Niina tekee paljon 
heräteostoksia ja panostaa mielellään asusteisiin. "Pidän tupsupipoista ja lierihatuista."
Niina tekee paljon heräteostoksia ja panostaa mielellään asusteisiin. "Pidän tupsupipoista ja lierihatuista."
Töissään Niina käyttää aina korkeita korkoja, mutta vapaa-ajalla jalassa ovat mukavat Converse-tossut tai lenkkarit.
Töissään Niina käyttää aina korkeita korkoja, mutta vapaa-ajalla jalassa ovat mukavat Converse-tossut tai lenkkarit.
Tytär rakastaa Niinan huiveja. "Lilian nukahtaa usein yksi huiveistani nenänsä alla. Se tuo 
hänelle turvaa."
Tytär rakastaa Niinan huiveja. "Lilian nukahtaa usein yksi huiveistani nenänsä alla. Se tuo hänelle turvaa."

Juontaja Niina Backman, 30, löysi mekot vasta muutama vuosi sitten. Farkkuja hän sen sijaan on hamstrannut kaapit täyteen.

Mikä on pukeutumisesi juju?
Olen aika pitkälti fiilispukeutuja. Tyylini on todella yksinkertainen ja rokahtavan naisellinen, mutta leikittelen joskus meikillä, silmälaseilla tai kengillä. Vaatekaapissani on paljon mustaa, mutta myös valkoista, harmaata ja punaista.

Miten arkipukeutumisesi eroaa juhlapukeutumisesta?
Arkiasuuni kuuluvat hyvät farkut ja yksiväriset t-paidat. Kotona viihdyn verkkareissa ja huppareissa. Minua ahdistaa ajatus, että olisin farkut jalassa kotonakin. Kun lähden tyttöjen kanssa viettämään iltaa, on aina ihanaa laittautua. Hienot vaatteet vaikuttavat mielialaan, ja silloin kantaa itsensä paremmin.

Missä shoppailet?
En pidä shoppailusta yhtään, se on todella ahdistavaa puuhaa. Teen enemmänkin pieniä heräteostoksia ja viihdyn kirpputoreilla. Esimerkiksi Helsingin Runeberginkadulla sijaitseva second hand -liike Penny Lane on fantastinen putiikki.

Onko sinulla paljon vaatteita?
Olen vähän hamstraaja, sillä kaapissani on paljon vaatteita, joita olen käyttänyt vain kerran. Saan siitä naputusta kotona. Esimerkiksi farkkuja minulla on 10–15 paria, vaikka käytän niistä vain muutamia hyvin istuvia. Kenkiäkin minulla on paljon, mutta omistan vain yhden laukun. Kulutan sen siihen pisteeseen, että pohjassa on reikä ja muut joutuvat keräilemään tavaroitani.

Osaavatko muut ostaa sinulle vaatteita?
Mieheni on niin pedantti kaveri, että jos hänen pitäisi ostaa minulle vaate, menisi vuosi, ennen kuin hän löytäisi sopivan. Tv-kuvauksissa stylistit osaavat tuoda minulle mieleisiäni vaatteita, sillä he tietävät tyylini. Päädynkin usein ostamaan päältäni stylistin kokoaman asun. Heidän ansiostaan pysyn kärryillä siitä, mikä on trendikästä, sillä en seuraa muotilehtiä tai -blogeja.

Miten pukeutumisesi on muuttunut vuosien varrella?
Se on muuttunut naisellisempaan suuntaan koko ajan. Olin koko nuoruuteni poikatyttö, mutta mallin töiden ansiosta aloin käyttää korkokenkiä. Viimeisen viiden vuoden aikana olen löytänyt cocktailmekot ja korut.

Pahin pukeutumismokasi?
Minulla oli kymmenen vuotta sitten ruskeakeltaiset käärmeennahkasaappaat, joissa oli terävä kärki ja korkea korko. Ne olivat silloin makeimmat kengät, jotka omistin, mutta oikeasti ne olivat ihan järkyttävät. Onneksi kissa pissasi niiden päälle, eikä niitä voinut enää käyttää.

Millaisia kommentteja olet kuullut lastesi suusta?
Aina kun ylläni on jotain kimaltavaa, 4-vuotias tyttäreni kehuu minua kauniiksi. Hänen kanssaan on ihana höpötellä vaatteista ja laittaa hiuksia, sillä hän rakastaa prinsessajuttuja. Esikoiseni taas on niin poikatyttö, että hän tykkää vain limasta ja räästä – siinä missä pikkuveljensäkin.

Mikä on kaunein vaatekappaleesi?
Katri Niskasen suunnittelema hääpukuni. Vein Katrille kuvan aamuauringon valaisemasta niitystä, joka oli täynnä laventelinvärisiä kukkia. Sanoin, että tämän minä haluan, ja Katri toteutti sen aivan uskomattomalla tavalla. Hääpuku roikkuu nykyään makuuhuoneemme ovessa, ja se on mielestäni vieläkin aivan ihana!

Niina Backman 

■ Malli-juontaja syntyi 10.6.1983 Vantaalla.

■ Asuu Helsingissä juontajapuolisonsa Lorenz Backmanin ja kolmen lapsensa kanssa. 

■ Juontaa KIDSing-laulukilpailua MTV3-kanavalla. 

■ Käy ahkerasti kuntosalilla.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.