Nämäkin kengät olivat joskus valkoiset. Kuva: Shutterstock
Nämäkin kengät olivat joskus valkoiset. Kuva: Shutterstock

Valkoiset kengät ovat ah, niin ihanan raikkaat ja kesäiset. Vielä ihanampaa olisi, jos ne myös pysyisivät valkoisina. Kohtele kenkiäsi hellästi, jotta ne hohtavat pidempään.

Tuliko hankittua valkoiset kengät? Jos haluat, että ne myös pysyvät valkoisina, kannattaa kenkähuoltoon kiinnittää hieman tavallista tarkemmin huomiota. Nappaa Fashionista.com-sivuston vinkit siihen, miten pidät yllä raikasta lookia.

Huolla kenkiäsi näin:

Ennaltaehkäise. Ennen kuin otat upouudet kengät käyttöön, käsittele ne huolellisesti kosteussuojalla. Toista käsittely parin kolmen viikon välein, etenkin, jos on kostea sää.

Pyyhi ylimääräinen lika. Kun huomaat kengissäsi roiskeita ja tahroja, pyyhi ne mahdollisimman pian. Ota puhdistusvälineiksi mieto vesi-saippu-seos ja talouspaperia. Älä kuitenkaan hankaa liian kovaa, jottei kengän pinta kulu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä laita pesukoneeseen. Älä, vaikka se houkuttelisikin. Nahkakengät menevät luonnollisesti täysin pilalle, mutteivät kangaskengätkään kestä koneen pyöritystä. Pinta voi vaurioittua ja jopa rikkoutua. Valkoinen sävy voi taittua ikävästi kellertäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Säilytä oikein. Valkoisten kenkin kumiosat painuvat keltaiseksi ajan ja käytön myötä. Jotta hohdokkuus säilyisi pidempään, vältä säilyttämästä kenkiäsi ulkona tai suorassa auringonpaahteessa.

Lue lisää:

Vihdoin selitys lenkkareiden ylimääräiselle reiälle! Näin sidot juoksukengät oikein!

Nämä kengät ovat korkkareita mukavammat – tähdet näyttävät mallia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla