Nämäkin kengät olivat joskus valkoiset. Kuva: Shutterstock
Nämäkin kengät olivat joskus valkoiset. Kuva: Shutterstock

Valkoiset kengät ovat ah, niin ihanan raikkaat ja kesäiset. Vielä ihanampaa olisi, jos ne myös pysyisivät valkoisina. Kohtele kenkiäsi hellästi, jotta ne hohtavat pidempään.

Tuliko hankittua valkoiset kengät? Jos haluat, että ne myös pysyvät valkoisina, kannattaa kenkähuoltoon kiinnittää hieman tavallista tarkemmin huomiota. Nappaa Fashionista.com-sivuston vinkit siihen, miten pidät yllä raikasta lookia.

Huolla kenkiäsi näin:

Ennaltaehkäise. Ennen kuin otat upouudet kengät käyttöön, käsittele ne huolellisesti kosteussuojalla. Toista käsittely parin kolmen viikon välein, etenkin, jos on kostea sää.

Pyyhi ylimääräinen lika. Kun huomaat kengissäsi roiskeita ja tahroja, pyyhi ne mahdollisimman pian. Ota puhdistusvälineiksi mieto vesi-saippu-seos ja talouspaperia. Älä kuitenkaan hankaa liian kovaa, jottei kengän pinta kulu.

Älä laita pesukoneeseen. Älä, vaikka se houkuttelisikin. Nahkakengät menevät luonnollisesti täysin pilalle, mutteivät kangaskengätkään kestä koneen pyöritystä. Pinta voi vaurioittua ja jopa rikkoutua. Valkoinen sävy voi taittua ikävästi kellertäväksi.

Säilytä oikein. Valkoisten kenkin kumiosat painuvat keltaiseksi ajan ja käytön myötä. Jotta hohdokkuus säilyisi pidempään, vältä säilyttämästä kenkiäsi ulkona tai suorassa auringonpaahteessa.

Lue lisää:

Vihdoin selitys lenkkareiden ylimääräiselle reiälle! Näin sidot juoksukengät oikein!

Nämä kengät ovat korkkareita mukavammat – tähdet näyttävät mallia!

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.