Kuvat: MV-Photos ja valmistajat
Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

Supermalli Kate Moss nousi muotimaailman ykkösnimeksi 1993. Urheiluvaatteet sekä katutyylistä inspiroituminen ovat ysärimuodin peruspilareita.

  1. Coca-Cola-fanien luottovaate, 24,99 €, Bik Bok
  2. Hullunkurisissa tupsukorvakoruissa on ysärille tyypillistä lapsenmielisyyttä, 9,95 €, Zara.
  3. Siistit jumppahousut sopivat oikein stailattuna jopa työpaikalle, 119 €, Tommy Hilfiger.
  4. Jenkkikoulujen takki sopii A-linjaisen midihameen kanssa, 49,95 €, Cubus.
  5. Repussa yhdistyvät sekä tyylikkyys että käytännöllisyys, 69 €, Lipault Paris.
  6. Tyylistä ei tarvitse säästää, vaikka rahaa olisi vähän, 26,99 €, Lidl.

 

Hääpukutrendeillä on tapana liikkua Suomeen hitaasti, mutta paljastava pitsi on jo muodissa täälläkin. 

Moni tämän kesän morsian on jo pukunsa valinnut. Siltä varalta, että joku vuoden 2018 tai peräti vuoden 2019 morsian on pukua vailla, tietoisku: nakuhääpuku on nyt ajankohtaisin look häämarkkinoilla.

Mikä on nakuhääpuku, te kysytte. Aivan tyystin alasti trendiniekkojenkaan ei tarvitse alttarille astella, mutta muotiin kuuluu, että ihoa näytetään, ja paljon. 

Nakutrendin aallonharjalla on muutama erityisen paljon julkisuutta saanut puku. Alastomin niistä on Pronoviaksen haalari, jonka pitsit peittävät kuulemma vain kuusi prosenttia vartalon ihosta.

 

A post shared by Pronovias (@pronovias) on

244 työtuntia vaatinut ihokankaan käytön mestariteos on päässyt jo käyttöön, vaikkakaan ei häihin. Bloggaaja Cristina Pedroche sonnustautui nakuhaalariin viime uutena vuotena. 

Pronovias on muutenkin kunnostautunut paljastavien pukujen saralla.

 

A post shared by Pronovias (@pronovias) on

Jos Pronoviaksen pitsi- tai siis nakuhaalari pitää ykköspaikkaa vuoden 2018 kohutuimpien pukujen listalla, toiselle sijalle nousee Pariisin muotiviikoilla nähty ranskalaisen On Aura Tout Vun asuyhdistelmä.

 

A post shared by On Aura Tout Vu (@onauratoutvu) on

Kimaltavan korsetin ja läpikuultavan hameen yhdistelmä ei ole ranskalaismerkin ainoa nakupuku. Muistakin saman näytöksen asuista vilkkui yhtä sun toista.

 

A post shared by On Aura Tout Vu (@onauratoutvu) on

Kolmannen sijan kohunakupukujen kisassa saa Pinterest-suosikki, hääpukuvalmistaja Grace Loves Lacen taidonnäyte.

Skin is in, merkki julistaa Instagram-tilillään. Harper's Bazaarissa kerrotaan, että Grace Loves Lacen mukaan morsiamet valitsevat ihoa näyttäviä pukuja 30 prosenttia aiempaa enemmän. 

Suomeen viiveellä

Mitä nakupukujen esiinmarssi tarkoittaa suomalaisten kannalta? Onko kesähäissä hyvä varautua kääntämään katseensa häveliäästi pois morsiamesta? 

Tuskin. Globalisaatio ja verkkokaupan suosio ovat nopeuttaneet häätrendien saapumista merten takaa, mutta häihin muoti tulee silti hitaammin kuin arkeen. Hääpuku on suuri investointi, joten kaikkein erikoisimmat muotipuvut jäävät helposti kaupan hyllylle. 

Toisaalta takaa avonaiset, selästä pelkällä pitsillä silatut puvut ovat olleet Suomessakin muodissa jo monta vuotta. Olkaimettomien pukujen muoti taas on kestänyt jo ainakin vuosikymmenen. Suunta on siis paljastavampaan päin. 

Kirkon pukeutumisetiketti ei muutu yhtä nopealla tahdilla kuin muoti. Niinpä hartiat ja selän paljastavat puvut tuottavat kirkossa avioituville morsiamille päänvaivaa. Hartioita peittämään hankitaan mitä erilaisimpia boleroita, paitoja, huiveja, keeppejä ja jakkuja – jotka nekin toki saattavat olla pitsisiä. 

Milloin tulette takaisin, puhvihihat?

Jos paljastava nakupukumuoti kyllästyttää, nyt on mahdollisuus olla aikaansa edellä valitsemalla peittävä hääpuku. Koska kaikki kiertää muodissa, ennustamme, että prinsessa Dianan ihasteltu, valtava kermakakkupuku vuodelta 1981 tulee vielä uudelleen muotiin. On vain ajan kysymys, milloin morsiamet himoitsevat ohuenohuen pitsin sijaan puhvihihoja ja suurta rusettia takamuksensa päälle.

Prinsessa Dianan hääpuvussa oli suuret puhvihihat ja metrikaupalla laahusta. Kuva: Reuters
Prinsessa Dianan hääpuvussa oli suuret puhvihihat ja metrikaupalla laahusta. Kuva: Reuters

Näyttelijä Eva Longoria taitaa sekä rennon että klassisen tyylikkään pukeutumisen.

Näyttelijä Eva Longoria, 42, ei kuulu 157 sentin pituudellaan Hollywoodin pitkäsäärisimpiin. Täydelliset naiset -sarjasta tutuksi tullut kaunotar tietää kuitenkin niksit, joilla varteen saa lisää mittaa. Ihon sävyä lähellä olevat korkkarit tuovat sääriin lisäpituutta, samoin vaaleat, lyhyehköt alaosat. Esikoistaan odottava näyttelijä on säilyttänyt myös raskausaikanaan klassisen ja rennonsporttisen tyylinsä.

Nuden sävyt sopivat Evalle. Sävyn kengät tuovat sääriin lisää senttejä.
Nuden sävyt sopivat Evalle. Sävyn kengät tuovat sääriin lisää senttejä.

Cannesissa näyttelijä oli valinnut ylleen shortsihaalarin. Mielenkiintoisilla yksityiskohdilla täydennetty asu korosti sääriä ja vyötäröä. 
Cannesissa näyttelijä oli valinnut ylleen shortsihaalarin. Mielenkiintoisilla yksityiskohdilla täydennetty asu korosti sääriä ja vyötäröä. Kotikulmillaan Los Angelesissa Eva pukeutuu rennosti. There`s a fine wine between love and war julistaa näyttelijän asennepaita.
Kotikulmillaan Los Angelesissa Eva pukeutuu rennosti. There`s a fine wine between love and war julistaa näyttelijän asennepaita.

Kenenkään ei ole toki pakko yrittää olla varttaan pidempi. Lyhyydessä on nimittäin paljon hyviäkin puolia. Lue lisää aiheesta allaolevista linkeistä!