Näytöksen ihan parasta antia: juokseva ja virnistelevä suunnittelija. Kuvat: Randy Brooks/Getty Images for H&M
Näytöksen ihan parasta antia: juokseva ja virnistelevä suunnittelija. Kuvat: Randy Brooks/Getty Images for H&M

Vedenpitäviä selkäreppuja ja tyylikkäitä toppatakkeja – ihastuimme! Lue toimittajamme arvio Wangin muotinäytöksestä.

Kaikki kuvat: Randy Brooks/Getty Images for H&M

Huippusuunnittelija Alexander Wangin H&M:lle tekemä sporttihenkinen kokoelma esiteltiin eilen muotinäytöksessä Armory of the Hudson -urheiluhallissa New Yorkissa. 

 Nämä vaatteet tekivät erityisen vaikutuksen. 

1. Kaunis toppatakki

Pian on talvi: aito, hyytävä, luita ja ytimiä riepova suomalainen talvi. Siksi purskahdin melkein onnenkyyneliin kuin näin tämän toppatakin. Se on säänkestävä, mukava päällä (sovitettu on) ja ennen kaikkea kaunis. Enää on ihan turha väittää, etteivät muotisuunnittelijat muka ymmärrä mitään käytännöllisyydestä. Kaulahuiviksi valitsisin ehkä jotain muuta kuin nyrkkeilyhanskat. 

2. Hauska ysäripaita

Ihan vähän tuli sellainen olo kuin katselisin takavuosien quilty pleasure -sarjaani, Siskoni on noitaa. Kauniisti leikattu paita (kuvassa malli Elena Perminovan päällä) päättyy sen verran aikaisin, että käyttäjän napa vilkkuu. Tämä kuuluu sarjaan "vaatteet, joista silmä nauttii – jonkun toisen päällä", sillä oma vatsalihasten kehittelyni on vielä hieman vaiheessa. Se ei kuitenkaan vähennä luomuksen arvoa, päinvastoin. Vaatteen tietää todella hyväksi, jos siihen ihastuu, vaikkei ajattelisi sitä omaan tyyliinsä. 

3. Parhaat hanskat ikinä!

 

Tässä asussa yhdistyvät kaksi malliston napakymppiä, tyylikäs sporttihenkinen t-paita ja oma ykköslempparini, pitkät ja hyvin istuvat hanskat. Ne ovat täydelliset tulevaan viimakauteen: ranteet saa suojaan, vaikka olisikin takavuosina eksynyt täyttämään kaappinsa vajaamittaisin hihoin varustetuilla takeilla (mikä ihmeen idea sekin muuten oli?): 

4. Romanttinen ihmepaita

Tiedätte varmasti ne vaatteet, jotka eivät henkarissa näytä juuri miltään, mutta paljastuvat päällä ihaniksi yllätyksiksi. Tämä on sellainen vaate. Söpön vaalean paidan (kuvassa artisti Mary J. Bligen päällä) juju on sen etumuksen kuvioissa. Tämän pukeminen arkeen tosin vaatii ison pokan ja hyvät alusvaatteet. 

5. Soma selkäreppu

Jos suunnittelija on onnistuu tekemään koulumuistoista cooleja, hän on onnistunut. Melkein teki mieli pakata tähän pino kontaktimuovitettuja kirjoja ja istahtaa pulpettiin. Kiitettävä arvosana tulee erityisesti vedenpitävästä materiaalista: tämä selviäisi vaikka pudotuksesta rapakkoon. 

Lue myös: 

Jo oli aikakin! H&M tekee yhteistyömalliston amerikkalaissuunnittelijan kanssa

Erikoinen valinta! Huippusuunnittelija Alexander Wang teki sporttisen H&M-malliston, vaikka ei itse urheile