JVG-rapduon VilleGalle (oik.) nähdään usein lierihattu päässään. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
JVG-rapduon VilleGalle (oik.) nähdään usein lierihattu päässään. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Oletko valmis lierihattujen ja jättifarkkujen paluuseen?

Ilmassa on jo jonkin aikaa ollut vahvoja ysärituulia. Julkimot, nuo kaikkien seuraavat tyyli-ikonit näyttävät, että nämä parinkymmenen vuoden takaiset trendit ovat vahvasti läsnä vuodessa 2015.

Lierihatut


JVG-rapduon VilleGalle (oik.) nähdään usein lierihattu päässään. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Jättifarkut

Laulaja Rihanna on ottanut superleveillä lahkeilla varustetut farkut jo omakseen. Me muut toivomme sormet ristissä, että kovin moni ei ottaisi tyyli-ikoninakin pidetyltä tähdeltä mallia.

Tupladenim

Tämän trendin voi ottaa haltuun kuka tahansa. Julkkiksista esimerkiksi Kylie Jenner suosii tyyliä.

 

Kuva, jonka Kylizzle (@kyliejenner) julkaisi

Oloasut

Juicy Couturen velour-oloasut, Paris Hilton ja 2000-luvun alku. Auts. Räppäri Nicki Minaj kuitenkin näyttää, ettei oloasutrendi ole minnekään kadonnut.

 

About to hit the stage in GERMANY #ThePinkprintTOUR

Kuva, jonka Nicki Minaj (@nickiminaj) julkaisi

Maastokuosi


Huippumalli Jourdan Dunn täydensi mustaa asuaan maastokuosisella rotsilla. Kuva: MVphotos

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

Klassikko 90-luvulta on taas täällä – oletko valmis?

Testaa, kuinka hyvin muistat 90-luvun!

Näistä 90-luku muistetaan

Voi ei! Jättifarkut tekemässä paluun!

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.