Tummat farkut ovat varma valinta. Niillä pärjää töissä ja vapaalla. Kuva: Jouni Harala.
Tummat farkut ovat varma valinta. Niillä pärjää töissä ja vapaalla. Kuva: Jouni Harala.

Farkkuostoksilla tärkeintä on se, että housut istuvat täydellisesti. Tässäpä viisi vinkkiä täydellisten farkkujen valintaan.

1. Vyötärön korkeus
Oikea vyötärön korkeus on se, joka tuntuu itselle sopivimmalta. Liian korkea vyötärö ahdistaa ja liian matala ei pysy päällä. Testaa farkut seisten, istuen ja kyykistellen. Jos kaapistasi löytyy jo hyvin istuvat lempifarkut, voit ottaa mitan haaroista vyötäröön helpottamaan valintaa.
 
2. Takataskut
Hyvät takataskut napakoittavat ja korostavat kauniisti pepun muotoa. Pyydä myyjää tai kaveria ottamaan farkkupepustasi sen sijaan, että yrität tiirata sitä peilistä. Niin näet miten farkut istuvat takaa.

3. Oikea koko
Liian pienet tai liian väljät farkut suurentavat kaikkia. Tarkista farkkujen istuvuus vyötärön lisäksi sekä reisistä että pohkeista. Farkkujen ei kuulu näyttää sukkahousuilta! Muista, että mitä enemmän farkkukankaassa on joustoa, sitä napakampi koko pitää valita.

4. Lahkeen pituus
Perusääntönä on, että lahje ei saa olla liian lyhyt. Lahje saa hipoa maata, sillä käytössä tulevat laskokset lyhentävät lahkeen mittaa. Kun sovitat farkkuja, laita kengät jalkaan.

5. Väri ja malli
Valitse tilanteeseen sopiva denimin sävy. Tumma farkku on asiallinen ja vaalea kulutettu pinta rennompi. Suosi mallia, joka korostaa vartalon parhaita puolia. Kapeat farkut saavat kantajansa näyttämään pidemmältä, väljät lyhyemmältä.

Lue lisää:

 Näin löydät täydelliset farkut

Suuri farkkutesti: sovitimme 18 uutta farkkumallia

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.