Tummat farkut ovat varma valinta. Niillä pärjää töissä ja vapaalla. Kuva: Jouni Harala.
Tummat farkut ovat varma valinta. Niillä pärjää töissä ja vapaalla. Kuva: Jouni Harala.

Farkkuostoksilla tärkeintä on se, että housut istuvat täydellisesti. Tässäpä viisi vinkkiä täydellisten farkkujen valintaan.

1. Vyötärön korkeus
Oikea vyötärön korkeus on se, joka tuntuu itselle sopivimmalta. Liian korkea vyötärö ahdistaa ja liian matala ei pysy päällä. Testaa farkut seisten, istuen ja kyykistellen. Jos kaapistasi löytyy jo hyvin istuvat lempifarkut, voit ottaa mitan haaroista vyötäröön helpottamaan valintaa.
 
2. Takataskut
Hyvät takataskut napakoittavat ja korostavat kauniisti pepun muotoa. Pyydä myyjää tai kaveria ottamaan farkkupepustasi sen sijaan, että yrität tiirata sitä peilistä. Niin näet miten farkut istuvat takaa.

3. Oikea koko
Liian pienet tai liian väljät farkut suurentavat kaikkia. Tarkista farkkujen istuvuus vyötärön lisäksi sekä reisistä että pohkeista. Farkkujen ei kuulu näyttää sukkahousuilta! Muista, että mitä enemmän farkkukankaassa on joustoa, sitä napakampi koko pitää valita.

4. Lahkeen pituus
Perusääntönä on, että lahje ei saa olla liian lyhyt. Lahje saa hipoa maata, sillä käytössä tulevat laskokset lyhentävät lahkeen mittaa. Kun sovitat farkkuja, laita kengät jalkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Väri ja malli
Valitse tilanteeseen sopiva denimin sävy. Tumma farkku on asiallinen ja vaalea kulutettu pinta rennompi. Suosi mallia, joka korostaa vartalon parhaita puolia. Kapeat farkut saavat kantajansa näyttämään pidemmältä, väljät lyhyemmältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää:

 Näin löydät täydelliset farkut

Suuri farkkutesti: sovitimme 18 uutta farkkumallia

Sisältö jatkuu mainoksen alla