Kauniit korkkarit vaativat kauniin kävelyn. Muoti- ja tyylikonsultti Leena Sarvi neuvoo, miten kävelet tyylikkäästi korkokengissäsi.

Kun tiedät niksit, ei korkokengillä kävely olekaan niin vaikeaa. Muoti- ja tyylikonsultti Leena Sarvi opastaa naisellisen kävelyn saloihin.

– Polvet koukussa, jalkaterät sisäänpäin ja huonossa ryhdissä käveleminen ovat yleisimpiä kävelyvirheitä.

 Jottei korkkareilla kävely näyttäisi epävarmalta vaappumiselta, Leena neuvoo, että kenkien kanssa pitää olla sinut ja kummankin kengän tulee tuntua mukavilta heti ostohetkellä.

– Monesti korkkareista puhuttaessa mielletään koroksi vähintään kymmenen senttimetriä. Mutta jo neljän sentin korko antaa nosteen olemukseen. Korko on sopiva silloin, kun se tuntuu luontevalta jalassa.

 Muotikonsultti opastaa, että kenkien hankinnan oikea ajankohta on iltapäivällä, sillä jalat turpoavat päivän aikana. Korkkarit on hyvä ajaa sisään ennen julkisille paikoille menoa harjoittelemalla niillä kävelyä kotona.

– Korkokengillä kävelemisen naisellinen, keinuva liike lähtee lantiosta. Tarkoituksena on, että nainen lipuu tasaisesti eteenpäin ilman ylös-alas -liikettä. Suurin vaaratekijä korkkareiden kanssa on vauhti, johon kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota. Niillä ei ole tarkoitus juosta niin kuin citylenkkareilla. Oikein kävelyn harjoittelua auttaa mielikuva, että kävelee vähän ristiin suoraa viivaa pitkin.

Lisävinkkejä korkkaritreeneihin saat täältä:

Lue aiheesta myös:

Korkkarit voivat olla myös mukavat – toimitus paljastaa suosikkinsa

Kurkista vielä kerran Sinkkuelämää-Carrien kenkäkaappiin

Onko kiilakorkolenkkareiden aika ohi?