Kauniit korkkarit vaativat kauniin kävelyn. Muoti- ja tyylikonsultti Leena Sarvi neuvoo, miten kävelet tyylikkäästi korkokengissäsi.

Kun tiedät niksit, ei korkokengillä kävely olekaan niin vaikeaa. Muoti- ja tyylikonsultti Leena Sarvi opastaa naisellisen kävelyn saloihin.

– Polvet koukussa, jalkaterät sisäänpäin ja huonossa ryhdissä käveleminen ovat yleisimpiä kävelyvirheitä.

 Jottei korkkareilla kävely näyttäisi epävarmalta vaappumiselta, Leena neuvoo, että kenkien kanssa pitää olla sinut ja kummankin kengän tulee tuntua mukavilta heti ostohetkellä.

– Monesti korkkareista puhuttaessa mielletään koroksi vähintään kymmenen senttimetriä. Mutta jo neljän sentin korko antaa nosteen olemukseen. Korko on sopiva silloin, kun se tuntuu luontevalta jalassa.

 Muotikonsultti opastaa, että kenkien hankinnan oikea ajankohta on iltapäivällä, sillä jalat turpoavat päivän aikana. Korkkarit on hyvä ajaa sisään ennen julkisille paikoille menoa harjoittelemalla niillä kävelyä kotona.

– Korkokengillä kävelemisen naisellinen, keinuva liike lähtee lantiosta. Tarkoituksena on, että nainen lipuu tasaisesti eteenpäin ilman ylös-alas -liikettä. Suurin vaaratekijä korkkareiden kanssa on vauhti, johon kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota. Niillä ei ole tarkoitus juosta niin kuin citylenkkareilla. Oikein kävelyn harjoittelua auttaa mielikuva, että kävelee vähän ristiin suoraa viivaa pitkin.

Lisävinkkejä korkkaritreeneihin saat täältä:

Lue aiheesta myös:

Korkkarit voivat olla myös mukavat – toimitus paljastaa suosikkinsa

Kurkista vielä kerran Sinkkuelämää-Carrien kenkäkaappiin

Onko kiilakorkolenkkareiden aika ohi?

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.