Fergie Duhamel (vas.) ja  Keira Knightley. Kuvat mvphotos
Fergie Duhamel (vas.) ja Keira Knightley. Kuvat mvphotos

Rokkari vai äärinaisellinen? Motoristitakki sopii kumpaankin tyyliin.

Jätkämäinen motoristitakki on nahkatakkien klassikko, joka taipuu moneen tyyliin. Ei siis kannata jumittua vain yhteen tapaan käyttää sitä. Nappaa ideoita vaikka julkkiksilta.

Laulaja ja tuore äiti Fergie Duhamel on tunnettu vahvasta tyylistään. Myös näyttelijän töitä tehnyt stara käyttää mielellään farkkuja ja yhdistää niihin motoristitakin kuten perusrokkari. Varma valinta takin kaveriksi on leopardikuvioinen paitapusero sekä skinnyfarkut. Muhkea hapsulaukku ja ronskin kokoiset sormukset vahvistavat tyylin asennetta. Naisellisuutta Fergie korostaa siroilla avokkailla, joiden kärjet ovat rock-henkisesti vahvistettu metallilla.

Nahkatakki taipuu kivasti tyttömäiseen tyyliin, jota näyttelijä Keira Knightley suosii. Hän yhdistää kevyen minihameen vaalean palmikkoneuleen ja paksujen sukkahousujen kanssa. Hollywood-tähti tietää, että tummat nilkkurit mustien sukkahousujen kanssa tekevät pidentävän vaikutelman säärille. Huoliteltu tyyli on valmis kun pikkuinen Chanel-tyylinen laukku vedetään olalta keskivartalon yli.

Jos perusversio motoristitakista ei nappaa, kokeile trendikästä kangasversiota. Takki 110 €, topshop.com.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.