Naisellinen yläosa kevensi maskuliinisen housulookin Maison Martin Margielan syksyn näytöksessä. Kuva: Leena Aro
Naisellinen yläosa kevensi maskuliinisen housulookin Maison Martin Margielan syksyn näytöksessä. Kuva: Leena Aro

Trendikkään väljät lahkeet kaipaavat seurakseen keveän yläosan. Kokosimme asun säästäjälle ja satsaajalle.

Verryttelyhousujen lisäksi yksi talven suosikeista ovat rennot puvunhousut. Hauska tyyli syntyy hieman vajaamittaisista lahkeista, jotka jättävät kengät reilusti näkyviin.

Jos mustat pöksyt kyllästyttävät, testaa tummansinisiä. Klassikkoväri toimii hyvin kullan ja puuterin kanssa, muttei arastele kirkkaampiakaan sävyjä.

Ilmava ja naisellinen yläosa tuo keveyttä väljien, laskostettujen housujen vastapainoksi. Pitkä kaulakoru korostaa asun pystylinjoja. Kun vaatteissa on väljyyttä, laukku ja kengät saavat olla muotoilultaan jämäkät.

SäästäPuvunhousut villa-viskoosisekoitetta, 49,99 €, H&M. Paitapuseron olkapäitä koristavat pitsikaistaleet, 26,95 €, Vero Moda. Tamariksen keinonahkaiset nilkkurit, 69,95 €, Zalando. Ohuessa kaulakorussa on kolme pientä lasitimanttia, 16,95 €, Pieces. Vetoketjuyksityiskohdat somistavat keinonahkaista Mangon laukkua, 25,95 €, Boozt.

SatsaaJ.Crew’n villaiset, leveälahkeiset ja vajaamittaiset housut, 218 €, Net-A-Porter. Selected Femmen kevyt paitapusero on takaa hieman pidempi, 54,95 €, Zalando. Whyredin Ona Handle Grande -laukku on jämäkkää nahkaa, 300 €, Ellos. River Islandin kullanvärinen tupsukaulakoru, 19,95 €, Nelly. Kiiltävä ja matta yhdistyvät Senson Chloe I -kengissä, 245 €, Stockmann.

Lue myös:

Näin teet trendikkään jättineuletyylin

Nämä olivat muodin hittituotteet 2014 – ostitko sinäkin?

Tämä on vuoden 2015 hittiväri

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.